Klubski večeri

Petek, 8. 3. ob 23.00 – SUBØ: Tigerbalm w. KG

KG (Goon Club Allstars, UK) CL_TR ESTERA
TERRANIGMA b2b DVS VJ 5237
Tigerbalm po januarskem ognjevitem štartu z Moleskinom tudi na prvem pomladnem SUBØ nadaljuje sodelovanje z založbo Goon Club Allstars, ki jo tokrat zastopa
KG
aka. lanskoletna suverena kandidatka za prvo damo uk funky housa. Poleg nje na lineup vračamo
cl_tr, iz Ustanove pa je prvič vpoklicana
Estera. Zabavno bo!
Vstopnina: 4€ do polnoči, 6€
Dobro desetletje nazaj, v času, ko uk funky doživlja prvotni preboj na britanski glasbeni sceni, se Karen Nyame v času študija na nottinghamski univerzi seznani s programom Fruity Loops. Očarana nad barvitim zvokom, ki v poznih 2000ih dominira na londonskih plesiščih, a hkrati odmaknjena od epicentra dogajanja, začne producirati svoje uk funky beate in jih objavljati na takrat popularnih spletnih forumih. A kljub temu, da glasbo KG redno vrtijo velikani, kot je Marcus Nasty, se ob odsotnosti močne skupnosti in distribucijskih platform njeni komadi skupaj z mnogimi drugimi dragulji tistega časa nekako izgubijo.

Fast forward v leto 2018: Glasbo KG odkrije Moleskin in pri založbi Goon Club Allstars na vinilu “KG EP” izda 2 neizpodbitna bangerja, sproducirana pred dobrimi 10 leti. EP takoj navduši tako eminentne DJ-je in tastemakerje kot relevantne medije, uk funky se vrne na klubski zemljevid, KG pa doživi preporod in se izkaže tudi kot prvovrstna DJ-ka z obogatenim repertoarjem stilov, kar dokazuje z vse pogostejšimi nastopi po londonskih klubih in rednimi oddajami na praktično vseh britanskih radijskih postajah. Značilna evforičnost njene produkcije se zrcali v energičnih DJ setih, ki razgrejejo tudi najbolj ledeno plesišče. Oziroma kot pravijo na Boomkat – “Timbaland gone funky”!

Na 8. marec se ji za mešalko pridružujeta cl_tr, ki se na krilih nastopov na festivalih MENT in Sonica po enoletni odsotnosti vrača na Tigerbalm, ter Estera, obetavna članica Ustanove, ki nas je s svojim eklektičnim pristopom v zadnjem času navdušila na številnih zabavah v sosednjem Monoklu.
SUBØ je mesečna serija klubskih dogodkov v klubu Channel Zero, namenjena promociji širokega spektra basovsko usmerjenih ritmov s poudarkom na svežini in raznolikosti aktualne elektronike.