Klubski večeri

Stiropor presents: SMALL BUT HARD Invasion

Stiropor se s tokrat nekoliko drznejšim gostovanjem vrača med temne in vlažne zidove Channel Zera! Pripravlja se invazija ekstravagantnih rafalskih zvokov berlinsko—pariško-londonske založbe in kolektiva Small But Hard Records.
K nam prihajata japonska (so)ustanovitelja DJ Die Soon, ki svoje bizarne zapacane beate in hrapave teksture filtrira skozi Rolandovo mašino SP-404, ter DJ Scotch Bonnet, ki je bil pod psevdonimom DJ Scotch Egg protagonist enega bolj legendarnih Boiler Roomov – s predpasnikom, ponvijo, japonskimi palačinkami in kupom game boyev v glavnih vlogah.

V svojih live setih s punkovsko (pred)drznostjo raziskujeta skrajne meje distorziranega hip hopa, distopične elektronike in spačene psihedelije. Gre za kolaž chiptune estetik, gabberja in breakcora, zasičenih basovskih frekvenc, japonskih popkulturnih referenc, zapohanih čudaških beatov in prebadajočih industrijskih zvokov v slogu britanskega hrupotvorca Scorna… včasih pa zarolata tudi kakšen legit pop hit. Pravita, da je to »horror music on rice«, mi pa rečemo, da je to nekakšen anime LSD trip ali pa nočna mora z japonskimi demoni yōkai kot protagonisti – nebrzdana domišljija in nekonvencionalna kreativnost, neobremenjena s trendi in pravili plesne glasbe!
V prve bojne vrste maloštevilne, toda nevarne invazije prihaja Jiggy, kot zadnji pa bo na bojišče stopil domači electro Samurai Wichiwaka s primerno kinetičnim zaključnim setom.
///
DJ DIE SOON live (JPN/Small But Hard)
DJ SCOTCH BONNET live (JPN/Small But Hard)
JIGGY
WICHIWAKA
http://www.youtube.com/watch?v=sdnt5DHhvoI
Music policy: Hiphop, dark elektronika, Memphis rap, noise
///
Vstopnina: 8€