Klubski večeri

petek, 7. 4. ob 23.00 – Outlook Festival Ljubljana Launch Party

Roots In Session & Dub Lab Special predstavljata:
Outlook Festival 2017 Official Ljubljana Launch Party drumn’n’bass, jungle, reggae, dub, grime, dancehall, dubstep, traphall & more!!!
Festival Outlook, ki v okolico Pule (Hrvaška) vsako leto privabi več kot 20.000 ljudi, se bo letos zgodil med 6. in 10. septembrom, otvoril pa ga bo Dizzie Rascal, eden izmed utemeljiteljev grima. Roots In Session kot ekskluzivni partner za Slovenijo pripravljamo uradni launch party, na katerem bomo med občinstvo podelili DVE GRATIS, POLNI FESTIVALSKI VSTOPNICI. 🙂
V čast nam je, da bo glavni gost večera nihče drug kot Rahmanee, eden najbolj znanih kreatorjev drum’n’bass scene na Balkanu, ki je svoje vrhunce kariere doživel v letu 2016 z različnimi izdajami na tujih d’n’b založbah in bo tokrat v Sloveniji predstavil več novega materiala, kot kdajkoli prej.
Z nami vas bodo za največji evropski festival soundsystem kulture ogrevali še producentski duo DubDiggerz, katerega komade rolajo tudi drugi uveljavljeni producenti dubstep scene.
Festival Outlook je, poleg idilične lokacije poznan predvsem po ogromnem številu prizorišč, na njem pa vsako leto nastopijo glasbena imena, ki kreirajo urbano alternativno sceno v Evropi (in svetu). Poleg že omenjenega Dizzee Rascal!a letos prihajajo še legendarni General Levy (Official), Lady Chann, Dawn Penn, Flowdan, LTJ Bukem DJ in mnogi drugi. Festival Outlook, ki definitivno ponuja najbolj raznolik nabor bass glasbe in interaktivnih dejavnosti hkrati, je med občinstvom posebej priljubljen tudi zaradi izvrstne lokacije, vsak ki je že bil na festivalu pa ve povedati, kako neverjetno krasno vzdušje vlada tam, kako se po festivalskem območju 24ur/dan premikajo veseli, srečni in nasmejani ljudje in kako glasba nikoli ne utihne ….
Outlooku se letos obeta jubilejna, deseta edicija. Glede na to, da organizatorji iz leta v leto navdušujejo z novimi koncepti, vsako leto pa tudi krepijo že tako zelo močan in pester glasbeni program, je pričakovati, da bo letošnji line-up kar pokal pod težo imen, ki jih organizatorji še niso objavili. I Facebook
Za Gramofoni: DJ Rahmanee (Bg / Serbia) Rahmanee je priljubljen drum ‘n’ bass DJ in producent iz Beograda, ki se lahko pohvali z impresivnim repertoarjem različnih stilov, v svoji več kot 15letni karieri je namreč testiral in razvil marsikaj. Po prvi izdaji „ Idemo Odma“ pri založbi BPM leta 2009 je začel resno producirati in izdajati za različne priznane založbe. Njegov največji ”hit tune”, ki je bil izdan za nemško založbo BPM ”The Stopper” v svojih dj setih še danes vrtijo priznani velikani drum’n’bass scene, tudi DJ Marky in Roni Size. Od leta 2008 do leta 2011 je sproduciral komade za Grubb (Gipsy Roma Urban Balkan Beats) in sodeloval pri glasbenih delavnicah pod okriljem neprofitne organizacije R Point (UK), ki se ukvarja z dizajnom in izvajanjem izobraževalnih in umetniških programov za in z Romskimi otroci.
Leto 2016 je bilo za Rahmaneeja prelomno, saj je na visoko uveljavljenih jungle/drum’n’bass založbah kot so Chopstick Dubplate, Born On Road in Sub Slayers izdal kar nekaj singlov in remixov. Rahmanee ima za sabo več kot 500 dj nastopov tako po Balkanu kot po Evropi. Sodeloval je tudi na vseh večjih festivalih v regiji kot so Exit, Seasplash in Outlook festival. Njegovi dj seti vsebujejo veliko reggae, roots in dancehall vložkov na 175 obratih, kar je tudi razvidno in slišno na njegovih digitalnih in vinilnih izdajah. I Soundcloud I Mixcloud
DubDiggerz (Lj / Slo) Duo DubDiggerz dobro trese soundsystem sceno v Sloveniji, Oba, Mark in Daniel, sta ustvarila že kar nekaj močnih dubplatov, ki so odkar sta jih dala vrezati na svoje vinile, zdaj že prava stalnica v njunih setih. Njun slog se osredotoča predvsem na meditativne bas linije, izpiljeni bobni in perfektno izvedeni dub efekti pa pustijo prav poseben DubDiggerz pečat. Brez dvoma je ravno to povod, da ju podpirajo največja imena na dubstep sceni kot so Joe Nice, Distance, V.I.V.E.K, J:Kenzo in Sleeper.
Leto 2017 bo za Marka in Daniela zelo obetavno, saj bosta ob podpori ameriškega Dubstep ambasadorja Joe Nice-a končno izdala svoj prvi vinil pod okriljem Gourmetbeats. V sklopu njunega samostojnega projekta DeepEnd! movement pa bo sledila vinil izdaja, o kateri se že šušlja po raznih socialnih kanalih. Poleg produciranja aktivno ustvarjata tudi svojo radijsko oddajo Bass Warz. Vsekakor boste DubDiggerz duo letos lahko zasledili na marsikaterem line-upu, tudi na našem partiju 🙂 I Soundcloud I Mixcloud
Roots In Session SOUND (Lj / Slo) RootsInSession smo lani praznovali 15. obletnico. V vseh teh letih smo intenzivno raziskovali zgodovino ritmov in iskali korenine sodobnega zvoka ter ga s predanostjo in veliko entuziazma preko vinilnih plošč in gramofonov širili med ljubitelje bass glasbe. Čeprav prihaja pomlad, smo mi te dni bolj zaprti, v studiu namreč, saj vam za pomlad in poletje pripravljamo nekaj bonbončkov 🙂
Že več let sodelujemo tudi z Outlookom in v posebno zadovoljstvo nam je, da smo že tretjič zapored gostitelji edinega Outlook partija v Sloveniji.
VJ Mesec je do danes poskrbel za vizualije na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Poleg klasične projekcije se redno ukvarja z naprednimi tehnikami kot so video produkcija, animacija ter 3D animacija, postavitev in programiranje večkanalnih video inštalacij, mapiranje in projekcija na scenografske objekte na odru, v prostoru ter v naravi.
Snail Rolling Papers, Reggae.SI hvala za podporo!
Vstopnina: 7 eur