Klubski večeri

petek, 7. 10. ob 23.00 – 15 Let Roots in Session na Dub Lab Special

Reggae, dancehall, dub, new roots, drum’n’bass, hiphop, roots, grime, dubstep, uk stepper & more!!!
15 let! je minilo od zgodovinskega trenutka, ko se je na takratnem radiu Gama MM v Ljubljani zgodila prva radijska oddaja, imenovana RootsInSession, posvečena reggae kulturi. Oddaja je v dveh letih prerasla svoje okvire in se razširila v gibanje, ki še danes daje reggae tempo Sloveniji in širše v regiji. RISpekt in hvala vsem za prvih 15! 15 let pozitivnih vibracij!
Na rojstnodnevnem partiju bosta PIER in FU zarolala retrospektivni DJ set, s katerim nas bosta popeljala nazaj v leto 2001, se kronološko sprehodila čez klasike in hitiče, ki so zaznamovali Kus Kus in Shishmish kompilacije, večer (ali raje jutro) pa sklenila v »aktualnem« tempu, z nižjimi bass frekvencami. I Soundcloud I Mixcloud
Za ravnovesje sounda bosta na 15-ki poskrbela Dr. Bancho (RiddimOperator Oddaja), ki nas bo ogrel s svojimi značilnim »vinyl only« roots dub setom (vključujoč derivate kakopak), zaključili pa bodo italijanski Rockers Dub Master sound system z nadubiranim roots vajbom in nas z D-Vibeom na majku pospremili v DUBro jutro. Dr. Bancho je selektor, ki v svojih setih vrti izključno vinile. Je specialist za dub, roots, UK stepper selekcijo in eden od soustvarjalcev trenutno edine FM reggae radijske oddaje RiddimOperator Oddaja, ki jo lahko poslušate vsak ponedeljek na Radio Študent 89,3 MHz. Oddaja letos beleži 5. obletnico oddajanja v živo.

Rockers Dub Master sound system je italijanski soundsystem kolektiv, ki je v svoji devetletni karieri sodeloval že s številnimi vrhunskimi duberji kot so O.B.F., Vibronics, Channel One, Wicked Dub Division, Moa Anbessa, Warrior Charge, Digitron in drugimi. So tudi rezidenčni soundsystem na edinem slovenskem reggae festivalu Overjam International Reggae Festival, vodi pa jih neizmerna ljubezen do roots in lovers reggaeja. S svojim, doma narejenim, mogočnim soundsystemom med svoje sledilce širijo jasno in glasno sporočilo miru, ljubezni, spoštovanja in harmonije v »each one teach one« stilu. I Mixcloud
Dub Lab je projekt, ki že enajsto leto skrbi, da se dubersko obarvani glasbeni večeri v slovenski prestolnici zgodijo že v ponedeljek. V vseh teh letih so gostili veliko slovenskih in tujih imen, tudi zelo uveljavljene glasbenike. V poletnih mesecih se iz domačega kluba KUD Channel Zero ponavadi preselijo na kakšen letni vrt, so pa tudi stalnica na poletnih festivalih v regiji.
Support: www.facebook.com/Reggae.si
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur
sobota, 11.6. + nedelja, 12.6. – Bolšji sejem rabljenih vinilnih plošč Od 10h – 18h
Vstop prost, vabljeni!
ponedeljek, 13.6. ob 22.00 – Overjam meets DubLab Come & win tickets for OVERJAM 2016
Že tradicionalni pomladno-poletni preparty večer Overjam International Reggae Festivala se bo ponovno odvijal v najbolj jamajško obarvani kleti Metelkove. Overjam, ki vsako leto v avgustu v idiličnem okolju Tolmina združuje reggae navdušence iz cele Evrope, se bo za eno noč, polno dobrih ritmov in pozitivnih vibracij, ustavil v klubu Channel Zero in priredil vročo poslastico.
Za plesno noč bodo poskrbeli: Legenda slovenske reggae scene Ziggi Mastah – Dubtafari sound, ki letos obeležuje svojo 19. obletnico delovanja, presenečenj in nepredvidljivih obratov poln DJ Chai;
DJ Verso z energičnimi in dinamičnimi seti in ostalimi bashment zvrstmi, utečena rezidentska DJ ekipa Overjam Festivala in mojstrici dancehall gibov Dubble Sickz Squad, ki bosta poskrbeli za vročo gibalno energijo na odru in pod njim.
Overjam obljublja tudi žrebanje za festivalske vstopnice ter druge skrivnosti in presenečenja!
Dubtafari Sound
DJ Verso Dj Chai Overjam Sound (Mr. Skavillage / Dj Bombo) Dancing show by: Dubble Sikz Show
www.facebook.com/OverjamInternationalReggaeFestival/?fref=ts
www.facebook.com/dubtafarisound/?fref=ts
www.facebook.com/DJ-VERSO-1417111258615124/timeline
www.youtube.com/watch?v=WU4lteNxvAQ
www.facebook.com/dublabch0
Support: www.facebook.com/Reggae.si
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur
petek, 17.6. ob 23.00 – Mami’s Magic
Stalno: Stalnica smo 3 osebe, ki že nekaj časa kuhamo pri Mami.
Novo: Z zaključkom sezone bo Mamina kuhinja dobila novo moč pri kuhanju čarobnih napitkov. Dvojec, ki zadnje čase buri malo Slo-Psy sceno s svojimi nastopi. Mlada moč je vedno dobrodošla, ker ogenj lepše gori.
Staro: Oseba, ki se skriva pod to oznako, je vsem dobro znana. Eden od krivcev, da se je zgodba z Mamino kuhinjo začela odvijati v tej smeri.
Vsi skupaj bomo naredili nepozaben žur do jutra. Pridite in zaplešite z nami 😉 Da pa bo zaključek še lepši, nam bo ekipa, ki skrbi, da naše oči vidijo vso čarobnost, ki nam jo ponujajo sukalci na odru. Čarovniki vizualnih efektov vam bodo pripravili veliko magijo. Kdo so sodelujoči, pa ostane na vas, da odkrijete.
En teden pred dogodkom bo razkrito vse, vi pa boste imeli priložnost z nagradno igro pridobiti prost vstop, vkolikor uganete novo in staro pomoč.
www.facebook.com/mamismagic
Vstopnina: 8 eur
ponedeljek, 20.6. ob 22.00 – DubLab: All Night Session w. SATTA YARD
(UK Dub Stepper)
Šuš aka. SATTA YARD je nadebudni domači Dub producent, ki je svoje zatočišče poiskal v objemu zelenila posavskega hribovja. Z glasbo se ukvarja že dalj časa – med drugim je bil tudi basist pri Podgurski Dub navezi “Dubzilla”. Avtorsko glasbo, ki je globoko navdahnjena z vplivom UK dub stepperjev, je pričel sestavljati nekje okoli leta 2009. Obeta se debitantski nastop novega upa domače Dub scene.

www.facebook.com/dublabch0
Support: www.facebook.com/Reggae.si
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur
petek, 24.6. ob 23.00 – Popravc Z ravnilom po krivih rejverskih prstih tolčejo:
Lavka Schrauff Christian Kroupa Lvdvik
Snov: Techno, Acid, Electro, Dark Wave, EBM…
Vstopnina: 5 eur
ponedeljek, 27.6. ob 22.00 – DubLab: Sunneh & Freeverse Sunneh (Filter, Everything Goes) & Freeverse (Filter, Synaptic)
Dub Lab zaključuje še eno pestro in zanimivo klubsko sezono s Sunnehom in Freeversom, ki bosta še zadnjič v sezoni zarolala dogodku primeren “all-styles” dj set, s katerim bosta predstavila svoj najljubši glasbeni nabor preteklega leta.
Ključni element dj seta bo seveda dub in uk bass glasba, ne bo pa manjkalo tudi sveže nadiganih novitet reggaetona, baile funka, grime-a in ostalih novodobnih premetank, katere je skrbno prevetril in pripravil Freeverse. Kasneje v večeru bomo povišali tempo še s poskočnicami jungla in drum’n’bassa, katerih specialist je Sunneh in tako tudi zaključili večer in klubsko sezono.
www.facebook.com/FilterOfficial
www.facebook.com/Everything.g0es

www.mixcloud.com/freeverse
www.facebook.com/dublabch0
Support: www.facebook.com/Reggae.si
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur