Klubski večeri

Petek, 30. 11. ob 23.00 – Elektroliza: Electro City Ljubljana / promocijski dogodek ob izidu kompilacije

Elektroliza je klubska serialka, ki jo je leta 2006 zaradi pomanjkanja tovrstne elektronske plesne glasbe pognala ekipa entuzijastov v legendarnem ljubljanskem klubu Channel Zero v AKC Metelkova mestu. Na odličen odziv je pri ljubiteljih elektro, acid in temačne techno glasbe naletela že takoj na začetku, do danes pa so se z živimi in DJ nastopi zvrstili mnogi odmevni nastopi izvajalcev/producentov/pionirjev iz mednarodnih glasbenih inkubatorjev od Goteborga, Haaga, Berlina pa vse do Detroita. Še pomembneje – v tem obdobju je združila producente in posadke iz nekdanjih jugoslovanskih republik – Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije. Znotraj nekdanje jugoslovanske vojašnice so se DJ-ji in producenti od Skopja do Ljubljane začeli povezovati skozi glasbo, oblikovala so se nova prijateljstva in začela nova medsebojna sodelovanja. In v elektro prestolnici (Electro City Ljubljana) se je plesalo dolgo v noč …

Dvojna vinilna kompilacija balkanske družine Elektroliza, na kateri se z avtorskimi skladbami predstavlja 13 elektro producentov, je namreč zbirka naših skupnih spominov in vizij prihodnosti. 29. junija je izšla pod etiketo Elektroliza in taktirko KUD Channel Zera, v Evropi pa bo na voljo v okviru distribucijske hiše Bordello A Parigi.
Prvi promocijski dogodek v mesecu juniju je uspešno za nami, pred nami pa se v petek, 30. 11. obeta še drugi sklop, v katerem se bodo z live, DJ in kombiniranimi nastopi predstavili še preostali gostujoči jezdeci domače balkanske electro in techno scene: Kalson, Le Chocolat Noir, Alavux, Barion, Microslav in še kdo.