Klubski večeri

Petek, 3. 5. ob 23.00 – Dimensions Festival International Series 2019: Ljubljana

DJ Labud
(HR / Ekstrakt) 


Softskinson
(Sezam) Jaša Bužinel
(Cosmic Sex) 


Blažen DJ
(Cosmic Sex) 
Roli
(Analogue / Digital)Kot je že vsesplošno znano, se festival Dimensions letos še zadnjič odvija na kultni lokaciji v zapuščeni obalni trdnjavi v bližini Pulja, poznani kot Fort Punta Christo.
V Channel Zeru bomo zakuhali uverturo z gostom, ki predstavlja enega stebrov hrvaške underground scene, članom ekipe Ekstrakt, ki že leta obrača glave pod imenom DJ Labud.

Vrhunski selektor je stari znanec ljubljanskih odrov, saj se lahko pohvali z gostovanji v klubu K4, na famoznem Stiropor Festivalu ter v Božidarju. Tokrat se bo prvič predstavil na seriji Dimensions Festival Launch na Metelkovi. Ob boku mu bodo stali naš dragi kolega, član ekipe Sezam in grupe YGT, ki je ravno povila drugi album Sinking Ships, Sofstkinson, Cosmic Sex boysa Blažen DJ in Jaša Bužinel ter goriški Analogue/Digital šef Roli.
Z menjavo lokacije se poslavlja tudi tradicionalni otvoritveni koncert, nepogrešljivi del prireditve, ki se je kot preddogodek festivala vsakoletno odvijal v 2046 let starem rimskem amfiteatru v samem centru mesta. 

Izkušnja zadnje tukajšnje edicije enega bolj prominentnih festivalov elektronske glasbe v Evropi, ki se nam je leta ponujala v naši neposredni bližini, je torej nujni postanek za vse ljubitelje elektronskih glasb, ki so festival že obiskali, kot tudi tiste, ki so o njem skozi leta poslušali različne superlative. 

Programsko Dimensions izstopa po široki paleti gostov ter širini glasbenih žanrov, ki festivalu dajejo poseben pečat. Na njem lahko prisluhnemo technu, housu, discu, soulu, funku, dubu, drum’n’bassu, dubstepu in še čemu. 

Tokrat nas na otvoritvi čakajo ameriški soul preroditelj Aanderson Paak & The Free Nationals, legendarni dvojec Tony Allen & Jeff Mills, Objekt s premiernim live actom ter favorit ljudskih src Hunee. Otvoritvi tradicionalno sledijo štirje festivalski dnevi, ki poleg večernega programa ponujajo tudi zloglasne boat partyje ter fenomenalni The Beach Stage na plaži pod trdnjavo z razgibanim dnevnim programom. 

Poleg že zgoraj omenjenih, naj izspostavimo še nekaj nastopajočih imen: Andrew Weatherall, Ben UFO, Binh, Blawan, Call Super, DJ Bone, DJ Stingray, DMX Crew, DVS1, Francesco Del Garda, Helena Hauff, Identified Patient, Jensen Interceptor, Larry Heard aka Mr Fingers (live), Nicolas Lutz, Nina Kraviz,Octave One, Omar S, Paula Temple, Peggy Gou, Shanti Celeste, Skee Mask, Zip …
Dodatne informacije o Dimensions Festivalu: spletna stran, 

Dimensions Facebook, Dimensions Twitter
Music Policy: Techno / House / Electro
Vstopnina: 6 €