Klubski večeri

petek, 22. 9. ob 23.00 – Frag::ments w/ ROBERT MANOS

Počasi bo začelo z dreves padati listje, še prej pa bodo v Channelu padali hudi beati! Septemberska poslastica bo le prva v seriji mnogih, ki se bodo zvrstile in okušale v Channel O. Tokrat vam bomo postregli z Robertom Manosom, avanturističnim vokalistom, tekstopiscem ter producentom, ki je odraščal v Keniji in Tanzaniji, sedaj pa pridno in pogosto menja svoje koordinate. Poleg Safari ozadja na družinskih fotografijah ima tudi prostrano glasbeno ozadje prepleteno s soul glasbo, drum’n’bassom ter technom/housom.
Kot najstnik se je preselil v New York, kjer je svojo glasbeno kariero začel kot basist in vokalist v studiu ter kaj kmalu začel pisati in snemati svojo lastno glasbo. V sodelovanju s švedskim house producentom Alexijem Delanom je njegov prvenec, singel »Round and Round« (Statra Records), postal pravi hit na plesiščih z remiksi izpod rok Charlesa Websterja, JT Donaldsona kot tudi drugih.
Na obisku na Švedskem leta 2004 je združil sile z lokalnima producentoma Jesperjem Dahlbackom in Sebom Ahrenbergom in svet je ugledal prvi release na katerem je bil tudi »My World« (SVEK), ki sta mu posledično sledila tudi legendarna dnb tracka »16 Stories« (Metalheadz) ter »Move On« (Hospital), ki sta bila rezultat sodelovanja s Sebom in britanskim drum funk masterjem Paradoxom.
»Madness« in »Trouble« sta bila del kompilacije, ki je nastala pod okriljem Secret Operations, temu podvigu pa je sledil album »Angel Road« (Mole 2008), kjer gre pravzaprav za zbirko globokih ter nadvse osebnih pesmi, ki so bile posnete v razponu treh mesecev na dveh lokacijah – v New Yorku ter Stockholmu. Sledilo je še več realeasov, kot naprimer »Thin Air« skupaj z Blu Mar Ten-om (BMT) ter »Sweet Rosie« skupaj s švedskim techno duom Hugg n Pepp. Kar se tiče novejšega glasbenega ustvarjenja lahko omenimo singel »Sirens Song«, spisan skupaj z Dom & Roland leta 2016 ter prihajajoče viže v sodelovanju z velikimi možmi dnbja – Makoto, Klute in Seba. Zadnjih nekaj mesecev se posveča snemanju materiala za nov solo projekt, ki bo na plan potegnil bolj globok in melodičen prizvok.
“I’ve been writing these songs in my head for the last few years, soon they’ll be here for everyone, including me…” – Robert Manos
Line up: ROBERT MANOS (MetalHeadz, Hospital, Paradox Music, Soul:r, Secret Operations / USA) Darth Péter (Bass Camp Orfű / HU) Dirtyspeakerz (Frag::ments) Sunneh (Frag::ments) Riba (Frag::ments) MidAir (LiquiFi) Trdee (LiquiFi)
Music Policy: Drum’n’bass / Liquid Funk
Vstopnina: 6 eur