Klubski večeri

petek, 17.10. ob 23.00 – Filter x CUF x Rx:tx: PIXELORD

PIXELORD (Hyperboloid, RU) Borka (rx:tx) Some1Else (CUF, rx:tx) Freeverse (Filter) Cookie (Filter) DVS (CUF)
Drugo sezono Filter x CUF dogodkov v klubu Channel Zero odpiramo v sodelovanju z založbo rx:tx, kot gost pa se bo tokrat predstavil eden utemeljiteljev in vodilnih predstavnikov ruske future bass in beats scene Pixelord.
Začetki glasbenem ustvarjanja Alexeya Devyanina oziroma Pixelorda segajo v leto 2004, ko je pod psevdonimom Gultskra Artikler začel ustvarjati eksperimentalno elektroniko. Po vrsti ambientalnih albumov se je začel ukvarjati z bolj klubsko usmerjeno glasbo in leta 2009 pri berlinski založbi Error Broadcast kot Pixelord izdal EP Lucid Freaks, na katerem je v hip hop beate vnesel vplive 8-bit in glitch estetike. Uspešnemu prvencu so sledile številne izdaje pri različnih mednarodnih založbah (Car Crash Set, Leisure System, Hit & Hope, Civil Music, Infinite Machine), sodelovanja na kompilacijah (npr. seriji Mad-Hop in Saturated) in uradni remixi za priznana imena, kot sta Machinedrum in Chrissy Murderbot.
Kljub temu, da se je njegova glasba skozi čas spreminjala in bogatila z vplivi raznovrstnih žanrov, predvsem dubstepa, garagea in footworka, je Pixelord še vedno uspel ohraniti značilen in prepoznaven slog produkcije, kar je vnovič dokazal letos z EP-jema Polygon Fane in Portal. Tega je izdal pri lastni založbi Hyperboloid Records, ki velja za najbolj zaslužno za razmah in vzpon future bass elektronike v Rusiji v zadnjih nekaj letih.
Pixelord je znan po edinstvenih live setih z vedno svežo in razgibano selekcijo, kar je potrdil tudi na nedavnem nastopu na moskovski ediciji Boiler Rooma. V Ljubljano prihaja tik pred odhodom na turnejo po ZDA, v klubu Channel Zero pa mu bodo podporo nudili domači Borka, Some1Else, Freeverse, Cookie in DVS.
Vstopnina: 8 eur