Live act

petek, 11.9. ob 23.00 – Elektroliza: RADIOACTIVE MAN

RADIOACTIVE MAN live (Warp, Electrix, Wang Trax / VB) LE CHOCOLAT NOIR (Disco Panonia, Elektroliza)
OCULAR (Elements, Elektroliza) THA DISKO DON (Scienceofuse, Gumitwist) + video: RGB
Od zgodnejšega elektra in acid housa do legendarnega techno in post punk projekta Two Lone Sworsmen, Keith Tenniswood aka Radioactive Man pripada tistim redkim vrstam artistov, ki so namreč doživeli glavnino razvoja elektronske glasbe ter izdali in sproducirali neverjetno število kvalitetnih izdaj, ob čemer še danes ostaja eden relevantnejših ambasadorjev britanskega elektro zvoka. Skupaj z Westcoast Holland zvokom, iz katerega so vzniknile eminence, kot so Legowelt, I-F in Alden Tyrell, velja dandanes Radioactive Man za enega pomembnejših krmarjev brezčasnega elektra.
Po plodnem zavezništvu, ki ga je v 90-ih v Londonu strnil z glasbenim partnerjem Andrewom Weatherallom v okviru projekta Two Lone Swordsmen, s katerim sta na novo spisala techno pravilnik, je Keitha neskončna naklonjenost do raznovrstne elektro glasbe leta 2001 popeljala na samostojno pot, na kateri so se zvrstile mnoge izdaje od Radioactive Man, Booby Trap, Growl…, do letošnje „White Light Monochrome. Sicer pa ljubljenec festivala Bloc s svojo odprtostjo slovi tudi kot izvrsten tonski mojster, remikser in studijski producent, ki je zaslužen za finese na izdajah artistov kot so David Holmes, Beth Orton, The Aloof, Red Snapper, Primal Scream, Jon Carter in Barry Ashworth.

Neskončen vir elektro odličnosti, radioaktivnih donosov in bolj ali manj sveži nabor napenjanja 808 moči bodo dopolnili domači serviserji Le Chocolat Noir, Ocular in Tha Disko Don, za razsvetlitev jedrskega ozadja pa bo s svojo video podobo poskrbel RGB.
Facebook I Soundcloud
FB dogodek
Vstopnina: 6 eur do 24h / 8 eur