Klubski večeri

nedelja, 6.12. od 18.00 – 19.30 – DANCEHALL WORKSHOP w. SHEE

Nedeljo bomo začeli že v popoldanskem času ob 18h z Dancehall Workshopom, pod vodstvom SHEE. Dancehall delavnica bo trajala do 19.30h. Shee bo na delavnici spremljal Dj Verso, selektor iz Ptuja.
Vabljeni na delavnico dancehalla s Shee, ki letos že šesto sezono poučuje ta ples v Ljubljani. Dancehall prihaja z Jamajke, v zadnjih letih pa je vedno bolj popularen tudi drugod po svetu. Gre za zvrst urbanega plesa skozi katerega se izražata kultura in način življenja dela prebivalcev Jamaice. Primerno je za vse nivoje plesnega (pred)znanja. Roll out and ketch some good vibes!
Kotizacija oz. pristopnina za delavnico znaša 3 eur, ker pa je število udeležencev omejeno, pošljite prijave na: sheedancehall@gmail.com.
SHEE – Obdana z umetniškim okoljem že skozi otroštvo, je Shee našla svoj izraz v gibu. Plešoč skozi življenje je odkrivala različne stile in forme gibanja, dokler se ni spoznala z dancehallom, ki jo je popolnoma prevzel. Izobraževanje in nadgradnja znanja sta pri njej vsakodnevna stalnica, znanje prejema od najboljših jamajških in evropskih učiteljev, sama pa letos že šesto sezono poučuje dancehall v Ljubljani. Vodila je delavnice in nastopala na festivalih, reggae-dancehall obarvanih dogodkih ter plesnih prireditvah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Črni Gori, Bosni, Avstriji in Italiji (Overjam International Reggae Festival, Exit Festival, Sea Dance Festival, United Balkan Soundclash Cup, Up The Volume, SlovenJah Soundsystem Conference #9, Festival plesa Piran, …). Bila je tudi članica strokovne žirije, ki je 2015 v Leskovcu v Srbiji razglasila prvega zmagovalca United Balkan Soundclash Cup-a. Prvo internacionalno priznanje je dobila leta 2013, ko je bila s strani jamajške plesne organizacije DanceJa nominirana na njihovih nagradah DanceJa Awards 2012 v kategoriji najboljše nejamajške plesalke dancehalla. Je članica ženske dancehall plesne skupine Dubble Sickz Squad in Meneo Dance Group, so-organizatorka dancehall partijev v Ljubljani pod nazivom Phat&Tight v okviru projekta Dub Lub in članica Društva za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz. Po izobrazbi sociologinja kulture tudi dancehall preučuje skozi ta vidik in vnaša akademsko analizo v svoje delovanje ter se osredotoča na holistični prikaz te kulture drugim, ne le na tehnično-plesnega. Skozi dancehall se njena zasanjano-poetična plat transformira v neustrašno »hot body gyal«.
DJ VERSO je na sceni prisoten od leta 2006. Vse se je začelo s prvimi roots reggae miksi, ki so z vsako izdajo postajali boljši in kvalitetnejši. Še preden je Verso nastopil javno, je vrtel za piratski internetni radio Outandbadd, stacioniran na Floridi. Njegovi seti so energični ter dinamični, njegova selekcija pa zadovolji vse okuse od poslušalcev roots reggaeja, ljubitelje trdih dancehall ritmov do najzahtevnejših dancehall plesalcev. V selekciji se zraven reggaeja najdejo tudi ostale bashment zvrsti kot so soca, afrobeat, hip hop, trap. I Soundcloud I Mixcloud
Video 1
Video 2