Koncerti

četrtek, 8. 3. ob 21.00 – MOTORPSYCHO + Dope Calypso

V Channel Zero prihajajo legende Motorpsycho, ki že dve desetletji križarijo po rockerskem psiheverzumu in vanj uvažajo prvine proga, jazza, noisa in česarkoli jim pač pade na pamet. Kar štirikratne dobitnike cenjenega norveškega grammyja, ki so sodelovali tudi s Steveom Albinijem in bendom Jaga Jazzist, je pred dvema letoma poživil nov bobnar, sicer član zasedbe Zu. Z njim so za vplivno založbo Rune Grammofon ustvarili lanski krepki dvojni album The Tower, med drugim posnet tudi v znamenitem studiu Rancho De La Luna.
Po poslušanju nove izdaje si recenzenti delijo mnenje, da je novi prišlek ponovno razplamtel ogenj v Motorpsycho. Po odlično sprejetem, a bolj introvertiranem predhodniku Here be Monsters, album The Tower namreč pogumno zakoraka dlje kot katerakoli bendova izdaja do zdaj in se dotakne celo stoner voda, rezultat pa je eksplozivna, masivna mojstrovina, ki črpa iz Motorpsychovih preteklih vrhuncev in gre še stopničko višje. “Veliko delo v vseh pogledih, ekspanzivno, a konsistentno izvrstno,” so zapisali pri Team Rock, zato le brž po vstopnico – na dan žena se vidimo v Channelu Zero!
Budimpeški trio Dope Calypso zase pravi, da zveni, kot da bi Buzzcocksi igrali Pixiese. Formula očitno deluje, saj plošče zasedbe, ki ima namesto basista raje kar še drugega kitarista, redno pristanejo na lestvicah najboljših madžarskih izdaj tistega leta. Garažni punkerji k nam prihajajo s svojo najnovejšo izdajo Chaka Chaka, že kar četrto v štirih letih, po zasedbah Gustave Tiger in Makrohang pa imamo tako spet priložnost spoznati enega od presežkov mlajše glasbene generacije naših severovzhodnih sosedov.
Organizacija: Kino Šiška in Channel Zero.
Vstopnina: 8€ v predprodaji (Eventim), 10€ na dan dogodka, 6,4 € s popustom (omejeno število)
http://www.youtube.com/watch?v=kSr9Wtf6iiI