Koncerti

Morvern: Welcome to Hell album release + Kameniak

Najbolj nabriti kitarski faloti založbe ŠOP Records predstavljajo novi album Welcome to Hell!

👹 Morvern 🪨 Kameniak


Vstopnina: 8€ v predprodaji, 10€ na dan dogodka
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in na OMV bencinskih servisih.


Ljubljenec domačega podtalja, trboveljski Morvern, ki je leta 2017 prav v Channelu prvič zakorakal na oder, se vrača z novim albumom. V vmesnem času se je uveljavil kot pomemben predstavnik slovenske DIY ustvarjalnosti in gostoval po številnih manjših klubih od Ljubljane do Bitole. Njegova diskografija obsega več kot 20 albumov, na katerih se mešajo elementi garažnega in psihedeličnega rocka, art punka in celo noise rocka.

O novem albumu pa ima Morvern povedati sledeče:

Držite se, saj vam pripravljamo vožnjo kot se šika – adrenalinsko norijo po imenu “Welcome to Hell”. Glejte, to ni kar nek album; to je enosmerna vozovnica v svet, kjer se pop melodije plodijo z mogočimi kraut riffi, povržejo pa tako električno zvočno izkušnjo, da je celo sam stari hudič rekel: “Hej, ljudje, to so resno odštekane melodije.” Ko boste stopili skozi duri, bodite pripravljeni, da bo vaša resničnost prebodena, vi pa boste ostali razgaljeni in prestrašeni. Ustvarili smo glasbeno pošast, ki je povsem neustavljiva, in in ste na pragu tega, da se ujamete v njeno mrežo.

Kameniak je svež sestav iz Celja, ki iz svojega zaklonišča prihaja na plano dihat svež cinkarniški zrak. Udarna trio zasedba svoje vplive išče v ameriškem Palm springsu, vendar je odmik od klasičnega desert rocka viden v seattleskih ter post-punk referencah. Junija 2023 so pri založbi ŠOP Records izdali prvenec Kameniak I, ki že nestrpno čaka rojstvo brata Kameniak II, ki bo izšel v septembru.

Dogodek poteka v sklopu 30. obletnice AKC Metelkova mesta.

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo