Koncerti

Million Ear: Drink Soma album release + Nikson

Abstraktni hip-hop/jazz/noise duo Roka Zalokarja in Filipposa Glinavosa predstavlja novi album Drink Soma! Koncert bo z DJ setom otvoril mladi producent Nikson.

👂 Million Ear 👂 Nikson


Vstopnina: 6€
*Z nakupom vstopnice prejmete brezplačno download kodo za novi album Drink Soma.


Million Ear je glasbena formacija, ki je nastala v Rotterdamu in ki v nenehno spreminjajoče se in improvizirane zvočne pokrajine vključuje besedila in poezijo, pri tem pa v glasbenem smislu združuje hip hop in jazz z ambientalnimi, avantgardnimi in noise elementi.

Million Ear črpata svoj navdih pri umetnikih, ki so v preteklosti kot tudi v sodobnosti sopostavljali filozofska in politična besedila z živo glasbo, pa tudi iz glasbenih tradicij spontanih improvizacijskih izrazov. Zasedba je Januarja 2019 izdala prvi EP Oceanic State (Kamizdat), Novembra 2021 album Hauntological in sedaj nadaljuje s svojo evolucijo abstraktnega hip hopa z novim albumom Drink Soma.

Novi album se napaja iz tradicije beat-makinga in ga združuje z močno inštrumentalno držo. Besedila raziskujejo od očitno političnih do poetično abstraktnih tematik, od urbanega misticizma do trenutkov humorja in sarkazma. Njuna najbolj eksperimentalna in najbolj dostopna izdaja doslej.

Filippos Glinavos – vokal, kitara
Rok Zalokar – beats, klaviature

Koncert bo z DJ setom otvoril mladi producent Nikson, čigar slog se giblje predvsem v sferi robnega instrumentalnega hip hopa. Že leta 2020 je nase resno opozoril z izdajo EP-ja lfo ufo za založbo rx:tx, tokrat pa bo predstavljal predvse material z njegove zadnje plošče 3D, ki je izšla prejšnji mesec. 

Koncert podpira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo