Razstave

Matjaž Stražar: Šlagmetal

Matjaž Stražar le redko razstavlja, kadar pa, je to Šlagmetal. Razstava Šlagmetal ironizira naše neoliberalno okolje v katerem smo prisiljeni živeti.


Vstop prost.


Po letih nekakšnega samozanikanja oziroma samo-deklariranega kulturnega molka se umetnik na svojem comebacku sprašuje o vrednosti pomembnih in nepomembnih stvari in tudi odnosov. Resnično pa ga vznemirjajo iskanje alternativnih virov energije, recikliranje in umetnost.

Matjaž Stražar je umetnik, čigar delo obsega širok tematski razpon. Pri njem lahko srečamo dela kot so čisto realistični portreti, korak naprej vidimo sliko v pop-artistični maniri, nato pa se spogledamo z naslednjo umetnino – eksperimentom: slika na materialih, ki se jih loti le človek prežet s smislom za humor in zavedanjem našega časa. In prav humor in ironija tvorita rdečo nit, ki povezuje vsa njegova dela. Kot pravi sam: »Življenje jemljem smrtno resno z vsem dolžnim humorjem!«

Matjaž Stražar se je rodil v Ljubljani 1971 na datum, ki si ga ponosno deli z Markom Brecljem. Na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani je leta 2005 diplomiral pri prof. Mladenu Jernejcu in prof. Darku Slavcu, z nagrajeno diplomsko nalogo. Je tudi član skupin: atelje M.I.K.S., Artgroup RGB in Danaje.