Koncerti

MAN ZERO (Hrv), NIKKI LOUDER (Slo) – četrtek, 24.5. ob 21h

Zagrebški kvartet Man Zero je poleg skupine Peach Pit eden redkih ostankov nekdaj zelo bogate hrvaške post-rock/noise underground scene, na katero so vstopili leta 2001. V svoj glasbeni izraz kombinirajo zvok čikaških bendov (kot npr. Slint ali Tortoise) s karakteristikami, značilnimi za drugi val post rocka (Mogwai, Explosions in the Sky), pri čemer se glasne kitarske pasaže stapljajo z melanholičnimi in tišjimi deli, prežetimi s sanjavimi melodijami in pa tudi čvrsto ritem sekcijo. Za seboj imajo prvenec “Telemark” (Guranje s litice, 2009), s katerim so obelodanili svoj delež k novejši hrvaški rockovski produkciji, pred njimi pa je nova split izdaja s srbsko surf-rock skupino “Threesome”.
Zasedba: Kutija – kitara Elvis – bas, kitara, vokali Denis – kitara Igor – bobni
www.manzero.com www.myspace.com/manzer0

Kamniško zasedbo Nikki Louder, ki deluje od leta 2007, druži ljubezen do udarne, sodobne rockovske godbe, ki se napaja pri raznorodnih glasbenih smernicah in jih združuje v celosten avtorski izraz. Njihova različica rocka je trda, hreščeča, hrupna, energična, deloma kotaleče upočasnjena, deloma brezkompromisno udarna, zdaj sonično zasanjana zdaj noisersko hrupna. Celota njihove glasbe je plod ustvarjalnih vzgibov in vzorov treh različnih posameznikov, ki jih druži neizmerna strast do igranja in nastopanja, kar so suvereno dokazali kot udeleženci Klubskega maratona leta 2008.
Za seboj imajo debitantski kratkometražni EP Silent Bird iz leta 2007, prvenec “Alain, I’m Sorry” (2009, ZARŠ, Cheap Tunes) in odlično ploščo “Our World Died Yesterday” (2011, ZARŠ, Moonlee Records, Cheap Tunes Records).
www.myspace.com/nikkilouder
http://nikkilouder.bandcamp.com
Vstopnina: 6 eur