Koncerti

Limun Up: Listener (USA) + N3L

Koncertna serialka Level Up in založba Moonlee Records z združenimi močmi predstavljata ameriški talk rock projekt Listener in domači grungersko-pesniški kombajn, ki sliši na ime Natriletno kolobarjenje s praho. “Rimana in nerimana hrana za dušo, strastna odrska prezenca in kabarejski kontakt s publiko. Keeping the emo spirit alive!” 

Listener je ameriški projekt govorjene glasbe oziroma uglasbene besede, ki pod vodstvom Dana Smitha, možakarja z nekonvencionalno prikupnim pripovedovalskim glasom z “Midwestern” naglasom, od leta 2002 v svet pošilja svoje blagozvočne muzike in lično zapakirane zgodbe. Bend, ki ga ob Danu Smithu na vokalih, trobenti in basu tvorita še kitarist Jon Terrey in bobnar Kris Rochelle, se je iz prvotnega hip hop projekta prvih dveh albumov razvil v polnokrvni rock trio, ki ustvarja na presečišču indie rocka, ema in slam poezije. Namesto beatsov je svoje gostobesedne in lirično razdelane zgodbe na tretjem albumu Talk Music (2007) postavil v okvirje indieja dvatisočih, alternativnega rocka s čikaške scene in Midwest ema ter se s tem postavil ob bok bendom a la La Dispute in mewithoutyou ter pionirjem kova Mineral in American Football. Listener k nam prihaja z albumom Being Empty: Being Filled, ki je pri Tangled Talk Records in Sounds of Subterrania izšel leta 2018. Za najbolj frišen vtis priporočamo njihov lanski studijski sešn za Audiotree!

Za fene La Dispute, mewithoutyou, American Football in The Tallest Man On Earth!

Natriletno kolobarjenje s praho ali N3L je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva …), ki poleg vokala prispeva še bobne in kitare. Natriletno kolobarjenje s praho je spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev. Od uspešne izdaje druge plošče, ‘Iz konteksta‘, je dvojec, ki ga bo tokrat spremljal še Marko Širec (Nina Bulatovix, Coma Stereo), na permanentni, a sporadični turneji.

Vstopnina: 7€

***
Moonlee Records and Leveł Up present another joint booking, the American ‘talk music’ phenomenon Listener! Lead by vocalist, bassist and trumpeter Dan Smith, the band delivers their brand of independent talk and roll, infused with indie rock, Midwest emo and slam poetry, with thundering percussion and searing waves of guitar noise as Smith delivers his dense poetry with a midwestern drawl. Listener has toured all around the marble countless times and continue to share their emotive, therapeutic stories with every ear that will listen. Supporting them will be the local poetry punk duo N3L.

For fans of La Dispute, mewithoutyou, The Tallest Man On Earth and American Football!