Koncerti

Level 36 x Kapa: HHY & The Kampala Unit, heavenphetamine, Ribeiroia @Gala Hala

Koncert levopolne plesne glasbe z raznih koncev sveta.

👾 HHY & The Kampala Unit 👾 heavenphetamine 👾 Ribeiroia

Koncert se bo odvil na letnem vrtu Gala Hale.


Vstopnina: 10 EUR v predprodaji, 13 EUR na dan dogodka
Predprodaja: https://bit.ly/Level36presale
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in Shell/LOGO bencinskih črpalkah.

🙌 Za fane: Nyege Nyege Tapes, Nihiloxica, Janko Nilovic …
📨 Naroči se na Level Up novice: https://bit.ly/LevelUpdates
👀 Sledi na družbenih omrežjih: Level Up IG, Level Up FB


Level Up in Gala Hala predstavljata koncert levopolne plesne glasbe z različnih koncev sveta z ugandskimi afrofuturisti HHY & The Kampala Unit, japonskim acid kraut dvojcem heavenphetamine in ljubljanskim debijem domačega synth ambient projekta Ribeiroia.

Po zasedbah Duma in Nihiloxica bo Gala Hala znova gostila koncert izvajalca s priznane ugandske založbe Nyege Nyege Tapes. Na letni oder prihaja zasedba HHY & The Kampala Unit, ki je nastala kot rezultat rezidence portugalskega producenta Jonathana Saldanhe (HHY & The Macumbas) v Kampali. Skupaj s trobentačico Florence Lugemwa ustvarjata za založbo značilno afrofuturistično perkusivno elektroniko, ki v njunem primeru združuje tradicionalne ritme z dubovskimi, techno in občasno trance odvodi. Leta 2020 je izšel hvaljen debitantski album Lithium Blast, tokrat pa HHY & The Kampala Unit predstavljajo novi album, ki ima iziti vsak čas.


heavenphetamine je japonska psihedelična rock skupina, ki jo sestavljata Hiroki na vokalu in kitari ter Sara na bobnih.  Njuna glasba je mešanica psihedeličnega rocka, kraut rocka in acid housa, ki z dolgimi, repetitivnimi pasažami​ ustvarja hipnotično vzdušje. Po začetku svoje glasbene poti v Tokiu sta se preselila v gruzijski Tbilisi, kjer sta se usidrala in od koder se nenehno odpravljata na evropske turneje – lansko leto sta med drugim nastopila tudi na slovitem festivalu glasbenih odkritij Trans Musicales de Rennes 


Koncert otvarjamo z ljubljanskim debijem žanrsko izmuzljivega domačega projekta Ribeiroia, ki navdih za svojo sintezo klubske melanholije in ritmičnih sekvenc črpa iz odzvanjajočega, šelestečega in plešočega. Po premiernem nastopu na letošnjem festivalu Niansa se bo nova sila slovenskega synth ambienta povzpela še na letni oder Gala Hale.

EN:
Level 36 brings together leftfield dance music artists from around the globe with Ugandan afrofuturists HHY & The Kampala Unit, Japanese acid kraut duo heavenphetamine and local synth ambient whiz Ribeiroia who makes her Ljubljana debut.

Organizacija: KUD Channel Zero in Društvo Kapa

Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.