Koncerti

Level 25: NYOS (FI) + Eating Sports

Na Level 25 prihaja finski živahno matematični post-rock duo NYOS ob ppodpori domačih dekonstruktorjev rock forme Eating Sports. Receptura za natančno razmontiran nedeljski večer.

🦜 NYOS 🦜 Eating Sports


🎟️ Vstopnina: 7€


𝗡𝗬𝗢𝗦 ustvarjata hrupni post-rock prostranih zvočnih krajin in plesno nasičenih bobnarskih linij, ki se jih ne bi sramovali niti kakšni Battles ali Horse Lords. Njuno nenehno minimalistično prepredanje melodičnih zank je polno tiste značilne nordijske melanholije, ki pa nikoli ne obstane na mestu, temveč ostaja večno v pogonu. Spomladi letos sta izdala album Celebration, ki predstavlja homage plesni glasbi z vsega sveta. Skozi osem skladb se skozi lastno prizmo poklonita različnim slogom, od otoškega IDMa do ritmov Latinske Amerike. O njuni vsestranskosti med drugim priča dejstvo, da sta pred leti redno nastopala kot predskupina gospel black metalcem Zeal & Ardor, tudi pri nas.

NYOS have made me very cross. This is because the Finnish duo have nicked my idea for the coolest record ever. – Peter Darrington, Louder Than War

Eating Sports so na domačo sceno lansko leto prileteli precej iznenada z izdajo kratkometražca Demo. Gre za druščino veščih eskperimentatorjev, ki se tešenja svoje glasbene radovednosti že lotevajo v raznih zasedbah, ki delujejo na presečišču jazza in rocka – Etceteral, Kavasutra, Kombo C – tokrat pa so omenjenemu zvoku postmoderno primesili še vse od tehna in post-rocka do faux-skrečanja in konjskega hrzanja. Še preden se bodo novembra lotili snemanja prvenca, bodo material v živo predstavili na 25. ediciji seriala Level Up.

“Eating Sports plujejo po različnih žanrskih oceanih, vendar se v vsakem trenutku zavedajo, kje je njihova ladja.” – Tine Ferk, Radio Študent

***
Level 25 presents the Finnish dance-music-infused noisy post-rock duo NYOS with support by local postmodern rock deconstructors Eating Sports.

𝘋𝘰𝘨𝘰𝘥𝘦𝘬 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘪𝘳𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣𝘤̌𝘪𝘯𝘢 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘢 – 𝘖𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘬 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰