Koncerti

Level 24: Senyawa (ID) + Lip Rouge

Indonezijski šamanski noise obred z ambientalnim uvodom iz domačih logov.

👾 Senyawa 👾 Lip Rouge

Le slaba dva tedna po pustošenju, ki ga bodo uprizorili Gewalt, se bo v sklopu serialke Level Up v Ljubljani ustavil prav poseben indonezijski duo Senyawa, ki javansko tradicijo spaja s praksami sodobnih eksperimentalnih glasb.

Senyawa je dvojec, ki prihaja iz Indonezije in v svojem izrazu neprestano išče povezave med domačo tradicijo in novimi izraznimi možnostmi, ki se odstirajo zadnjih nekaj desetletij. Na ta način poskušata ustvariti vizijo sodobne indonezijske glasbe, ki obsega vse od razširjenih vokalnih tehnik do doma narejenih tradicionalnih instrumentov, distorziranih do neprepoznavnosti. Lani sta z decentralizirano izdajo svojega najnovejšega albuma Alkisah povzročila pravo malo revolucijo v načinu distribucije glasbe, saj sta ga brezplačno ponudila založbam širom sveta, kar je poleg nižjih stroškov poštnine in nižjega ogličnega odtisa obrodilo tudi veliko novih remiksov in posebnih izdaj. V pretklosti sta sodelovala z Stephenom O’Malleyjem (Sunn O)))), Vincentom Moonom, Damom Suzukijem, sodelovala pri soundtracku za igro Red Dead Redemption 2, v sklopu trenutne turneje pa bosta obiskala priznane festivale, kot sta Roadburn in Primavera.

“It’s safe to say there is no other band on the planet quite like Senyawa.”
– Philip Sherburne, Pitchfork

Po izdaji prve skladbe na kompilaciji Senzorama vol. 1 in po spletnem nastopu, ki se je med zimsko koncertno pavzo odvil v sklopu serije LINK, se na oder Channela vrača Lip Rouge, eksperimentalni glasbeni duo, ki ga sestavljata Karmen Ponikvar in Eva Mulej. Glasbene meje raziskujeta z glasom, analogno sintezo zvoka in različnimi inštrumenti. Navdih črpata v zgodnji elektronski glasbi in v svojo interpretacijo le-te vpletata zvoke kljunaste flavte, kitare, različnih predmetov in glasu. Z ustvarjanjem zvočnih pokrajin ustvarjata svoj glasbeni besednjak.

Vstopnina: 7€

 


Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo