Koncerti

Level 17: Lingua Nada (DE) + Spiral Mind (SI)

Na prvem Levelu nove sezone nas bo s svežim albumom Djinn obiskala nemška četvorica nabritih mojstrov kolaža podžanrov rocka devetdesetih Lingua Nada, koncert pa bo v trio zasedbi s premiernim ljubljanskim koncertom otvoril obalni producent Spiral Mind. English below.

Lingua Nada je hiperaktivna zasedba iz Leipziga, ki v svoji glasbi združuje nešteto vplivov, ki segajo od klasičnih deviacij rocka devetdesetih in zgodnjih dvatisočih, kot so indie, math in post-hardcore, do orientalskih pop melodij in vaporwavovskih zvočnih krajin. V svojem izrazu, ki je poleg zvočnega v veliki meri tudi vizualen, na zabaven način združujejo navidez nezdružljivo, pa se v miksu tako znajdejo z distorzijo nasičene kitare, autotune, 3d sken glave Taylor Swift in odsluženi dinozavri iz zabaviščnega parka. Za seboj imajo že kar nekaj izdaj, ki so od leta 2014 izhajale v različnih konstalacijah. Med njimi je tudi lanskoletni čislani prvenec Snuff, kmalu pa se mu bo pridružil tudi album Djinn, ki ga v živo predstavljajo tokrat.
“An astonishingly well-integrated mishmash of sound, practically bursting at the seams with a live wire energy that drives the band’s ecstatic experimentation.” – Thrdcoast
“It’s that inimitable Nada style, which spoofs various subtle and not-so-subtle quotes from music history, celebrates dissonance as the new melody and, most importantly, makes for a sound that perfectly matches these crazy times.” – Reeperbahn Festival

“Long story short: Lingua Nada are the most exciting and innovating band Germanys underground scene has to offer.” – Tammo Kasper (Trümmer)

Spiral Mind je psevdonim za vedno spreminjajoči se solo projekt obalnega glasbenika Manuela Brajnika. Zvočna paleta v osnovi inštrumentalnih skladb, se giblje od abstraktnih zvokov digitalnih in analognih sintesajzerjev, do konkretnih tonov akustičnih bobnov, basa in kitare. Prva uradna izdaja se je zapečatila leta 2018 z EP-jem Constantly Variable preko založbe TRITE Sound. V kratkem pa se obeta tudi izdaja polnopravnega albuma.
Za ljubljansko premiero se bosta Brajniku na odru pridružila Rok Babič na klaviaturah, samplerju in kitarah ter Gaj Bostič na bobnih in samplepadu.

Vstopnina: 5€

***
For the first Level Up of the season we have invited the quirky and eclectic Leipzig based indie noise rock outfit Lingua Nada to abuse and confuse the premises of Channel Zero with their bizarre mixture of indie, post-hardcore, surf, oriental pop and vaporwave. Opening for them will be Spiral Mind, an electronic solo project from the coastal region of Slovenia, turned trio for the premiere concert in the capital.