Koncerti

LABIRINTO (Brazilija) – četrtek, 11.4. ob 21h

Zasedba Labirinto je bila ustanovljena leta 2003 med prijatelji, ki uresničujejo svoje različne glasbene in osebne vplive skozi instrumentalne kompozicije, ob tem pa ustvarjajo teksture in okolja, polne podob kot v filmskem soundtracku, v katerih so odvijajo prizori zaradi domišljije poslušalca. Predano in skrbno so poleg nekaj EP-jev nanizali prvi album z naslovom “Anatema”, ki je bil v letu 2010 eden boljših izdaj sedanje šumeče post-rock scene po vsem svetu, in h kateremu se je podpisal še tehnični del ekipe Bob Weston (Shellac, Mission of Burma) in Greg Norman (partner Steva Albinija v Electrical Audio Studiu).
Pričujoča turneja bo brazilsko zasedbo že tretjič popeljala izven južne Amerike (dosedanji nastopi: SXSW (South by Southwest), NXNE (North by Northeast), Heart of Texas Rockfest, Canadian Music Week (CMW), Casa del Popolo (Godspeed You! Black Emperor’s dvorana / Montreal, Kanada), prvič pa bodo obiskali tudi evropske klubske odre in post rock festivale, kot je npr. odmevni belgijski Dunk!.
Po povratku iz turneje pa Labirinto čaka nov “split” album s kanadskim drone/ambient prvakom in našim znancem Thisquietarmy, ki bo izšel pri Dissenso and Pirate Ship Records.
Labirinto glasba je polna podob, tako po občutjih kakor razvoju instrumentov ter obeta nepričakovane izlete. Dobrodošli torej na instrumentalni in eksperimantalni post rock labirint!
www.labirinto.mus.br
Facebook
Vstopnina: 6 eur
http://www.youtube.com/watch?v=T3vExV2k2pU
http://www.youtube.com/watch?v=5c_vrlld_A8