Koncerti

KULTUR SHOCK (ZDA) – sreda, 12.10. ob 22h

Na mesto zločina se vrača kultna zasedba Kultur Shock, ki nas je meseca marca pogostila z novo izdajo, že sedmim studijskim albumom, “Ministry of Kultur”. Nastopi šestjezične posadke, japonskega, bosanskega, srbskega, hrvaškega, bolgarskega in ameriškega porekla, nastanjene v Seattlu v ZDA, so podobni romski poroki: glasni, energični, trajajo dolgo in človeka, tako na odru kot pod njim, povsem izčrpajo.

Kultur Shock sicer pogosto primerjajo z bolj znanimi System of a Down in Gogol Bordello, pa vendar zvenijo dosti bolj nekomercialno in so neke vrste hibrid med narodno tradicionalno glasbo in zahodnim rockom, s katerim postavijo več vprašanj, kot pa bi nanje odgovorili. Skupina zanima le glasba, katere zvok je na edinstveni ravni balkansko punkerske norosti, ki mnoge prepriča že sama po sebi.
“Ministry of Kultur” je album brez dlake na jeziku s sodobno tematiko, ki se tokrat močno dotika tudi problematične politične scene. Kot pravi Yevdjevich: “Kultur Shock ne prepeva o zlomljenih srcih in cvetlicah, ampak o vsakdanjem obstoju in upanju za boljšo prihodnost. Ali slabšo. Punk opisuje našo voljo, da se borimo za stvari, v katere verjamemo. Balkanske melodije so glas ljudstva, ki ga kot del le-tega predstavljamo tudi mi. Metalski zvoki pa so naš način izražanja besa proti vladi.”
Pod vodstvom Gina Srdjana Yevdjevicha, nekoč jugoslovanske pop zvezde, ki se je prelevila v anarhista, Kultur Shock s svojo zadnjo umetnino razkrivajo svojo tršo stran, predvsem z bombastičnimi kitarskimi rifi.
www.kulturshock.com www.myspace.com/kulturshock
Vstopnina: 10 eur