Koncerti

KULTUR SHOCK (ZDA) – nedelja, 5.5. ob 21h

Za razliko od večine „fly-by-night“ glasbe so Kultur Shock kot dobro vino – s starostjo prihaja modrost, modrost omogoča izbiro, izbira pa vas lahko popelje na divjo vožnjo. Če jih ne bi videli, ne bi verjeli. Če jih še niste slišali, imate pomankljivo glasbeno izobrazbo.
Tako kot pri vsakem albumu, ki ga izda seattlski sekstet, je tudi “Tales of Granpa Guru, vol.1” pustolovščina, ki vas popelje skozi korenine balkana, domovine pevca Gina Srdjana Yevdjeviča in kitarista Vala Kiossovskega – toda namesto da bi poskušali biti “poppy” ali prisrčni (standard za balkansko-fuse glasbo te dni), je skupina album napolnila z žgočimi kitarami. Album poganjajo razbijajoči bobni, plod masterminda Chrisa Stromquista; težke, a ostre bas linije Guya Michaela Davisa slonijo na ameriškem undergroundu in hard rocku. Izjemna violinistka Paris Hurley in jazz/experimental/avantgandna diva Amy Denio izvajata melodije in solaže, kot bi odraščali v neki zakotnni vasi na Balkanu. Vsi, dozoreli in tenkočutni glasbeniki se zavedajo, da nimajo več ničesar za dokazati in samo še uživajo.
Čeprav so pogosto primerjani s kolegi iz prejšnje turneje, skupinama Gogol Bordello in System Of A Down, je dejstvo, da so Kultur Shock v zadnjih letih razvili popolnoma nov žanr, z nezamenljivim tonom in držo. V zadnjih 12 letih, so kot ena izmed najboljših skupin v živo, nastopali na treh kontinentih, njihova blagovna znamka pa so postali socialni in politični komentarji, ki so v današnjem času še kako na mestu.
“Tales of grandpa Guru” je odmik od albumov po katerih je skupina znana. Tudi tokrat – brez sranja, glasbenih, tekstovnih ali tematskih izgovorov – samo dober, srčen punk-metal z balkansko esenco. Pridite! “Deda Guru“ vam bo odgovoril na vsa vprašanja!
Facebook
Vstopnina: 10 eur
http://www.youtube.com/watch?v=qmrMs_GDZOE