Koncerti

Kultur Shock (US) + Nubira

To, kar je bilo pred četrt stoletja radovedno poigravanje z žanrskimi spremembami, je preraslo v gipsy-punk gibanje, kot ga poznamo danes. Kultur Shock letos štejejo 25 let. To je mejnik, ki ga je po več kot 1000 nastopih po vsem svetu vredno proslaviti.

Marca 2022 je skupina ob 25. obletnici ponovno izdala remasterizirano izdajo kultnega albuma “FUCC The INS” (Kool Arrow, 2001), singla “The Seamstress & The Officers” in “Mastika” pa sta izšla februarja.

Sledilo bo sveže sodelovanje med založbo Kultur Shock Records in založbo Alternative Tentacles Records Jella Biafre, pri čemer pričakujemo 7-inčni single s skladbama “King” in “Country Mohammed” z albuma “Integration” (Kultur Shock Records, 2009), jeseni 2022 pa nov album.

Nastopi skupine Kultur Shock v letu 2022 bodo vključevali klubske nastope, nastope na prostem in festivalih v Evropi med junijem in avgustom 2022 ter v preostalem delu leta v izbranih mestih ZDA. Zasedbo sestavljajo neutrudni frontman Gino Srdjan Jevdjevič, veterani Val Kiossovski na kitari, Chris Stromquist na bobnih, Guy Michael Davis na basu, Amy Denio na saksofonu, klarinetu in buzukiju ter – v dobri stari tradiciji skupine Kultur Shock – uvajanje mlade virtuozinje Eleni Govetas. Eleni je grška Američanka in izvrstna multiinstrumentalistka, ki igra violino, saksofon, zourno in tolkala ter dopolnjuje Amy Denio v duetu solističnih deklet skupine na odru in v studiu.

Vstopnina: 15€