Koncerti

KRIG: Pop 1280 (ZDA), Sloks (ITA), Billy Clubs (SLO, ITA)

Channel Zero predstavlja KRIG, nov koncertni cikel, posvečen industrialu, electro-industrialu, EBMu, synth punku, noisu in njihovim žanrskim deviacijam. Na prvi ediciji bodo nastopili cyberpunk malopridneži Pop 1280, varovanci založbe Voodoo Rhythm Sloks in že skoraj domači Billy Clubs. Ne zamudite!

 

Pop 1280 (Industrial, Cyberpunk / ZDA)

Po LP izdaji iz leta 2016 (Sacred Bones) so izgubili bobnarja, se nato skušali rešiti skozi digitalni izhod, ko jih je paradoksalno zapustil še klaviaturist. Nekateri pač nadaljujejo svoje življenje in ni jim oporekati … Ko sta ostala le še dva, se je pot naprej odprla s prihodom Matthewja Horda; POP 1280, od tedaj trio, je zakopal globoko vase, kot še nikoli poprej, in odkril, da je prejšnji zvok mogoče prevesti v nekaj novega. Osebni prostor, staranje in potreba po soobstoju so ponudili logično nadaljevanje, soočanje z minevanjem in izginjanjem pa je pred trio postavilo novo vprašanje: kaj se bo sploh zgodilo s človeštvom na tem planetu? To se sedaj v glasbi odraža skoraj samo od sebe. Ta je še edina, ki zares nagovarja.

Sloks (Garage Punk / ITA)

Surova moč super primitivnega garažnega panka, začinjenega z obupanim no-wave rokenrolom je glavna ideja, s katero se kiti zasedba iz sosednjega Torina. Intenziven lo-fi trušč in čudaški rokenrol z bolestnim vokalom, ki redno uhaja izven kontrole, sta prepričala Reverend Beat Mana, da je zasedbo Sloks vzel pod okrilje svoje založbe Voodoo Rhythm Records. Moč je v deliriju.

Billy Clubs (Raw Punk, Garage Punk, Acid R’n’R / SLO, ITA)

Billy Clubs so štiričlanska zasedba iz Trsta in okolice, ki ljubi punk, zgodnji hc, rock and n roll, pa tudi težje zvrsti glasbe. Komadi so energični in jih ni lahko uvrstiti v le enega od omenjenih žanrov. V ustvarjanju si ne postavljajo meja in to je razvidno v paleti njihovih komadov, ki se brezmejno prelivajo iz enega žanra v drugega. Prvi EP Creamy Moments in A Foggy Life je izšel v letu 2018. Z njim so se predstavili v živo tako na italijanskih kot slovenskih tleh, v tekočem letu pa bo izšel nov EP in split s postojnčani Blackoutt.

 

Vstopnina: 10€

Koncert sofinancira Mestna občina Ljubljana — Oddelek za kulturo.