Klubski večeriKoncerti

KORNET

Spotlight slovenske mlade, alternativne scene, tokrat z žanri od syntha do grinda do D&B-ja.

🍦 Uryan 🍦 Opran Možgan 🍦 The Yugen🍦 Loj 🍦 Tsukuyomi 🍦 Mínjās 🍦 Zorkow


Kornet oz. tradicionalna pojedina raznolikih okusov se ponovno dogaja! Po koronskem premoru se tudi mi vračamo in nadaljujemo s spodbujanjem in spotlightanjem mlade, lokalne, alternativne scene. Tokrat nas bo pred polnočjo spremljal kaotičen set žanrov od syntha do grinda, v jutro pa nas bo peljal drum&bass set mladih nadobudnih DJ-ev iz vseh kotičkov Slovenije.

Časovnica
Vrata 21:00
Đoko 21:30
Uryan 22:15
Opran možgan 23:00

Loj 00:00
Tsukuyomi 01:15
Mínjās 02:30
Zorkow 03:45


Vstopnina: 8€


Uryan
Uryan je 3 članska zasedba. Na kitari in vokalu je David Vajdec, na bobnih Matija Štumberger in na basu David Kac. Zvrst glasbe, ki jo skupina igra je alternativni garažni noise rock. Ideje in inspiracije prihajajo iz bandov kot so Ty Segall, Wand, Meatbodies, Dinosaur Jr. in mnogi drugi.

Opran Možgan
Iz betonske garaže so uletel 2019 in začel svirat po koncertih. Jalla Jalla, Gromka, postojnski Kontejner, MKK Bele Krajine … Ekstra zagon je dalo to, da so lahko s prve špilal s svojimi najljubšimi pank bendi na kere smo si ga žlajfal u garaži. Zasedba se je sproti spreminjala in z njo se je tudi zvok. Načeloma pa se že od začetka poslužujejo crust/hardcore punka z občasnimi grind vložki. SVET JE OPRAN IN TAK JE U NEMU TUD MOŽGAN!

Loj
Loj je frišen mariborski dj, ki s svojimi seti širi funky vibracije. Naj bo to deep, neuro, liquid ali katera koli hitro vrteča se glasba, Loj bo poskrbel, da se bodo rejverji na plesišču ustavili le, če se jim odvežejo vezalke.

Zorkow
Prijatelj, sin, kolega in kučni DJ Korneta. Svoj navdih je našel v temnih žanrih elektronskega undergrounda in hitrejših BPM-ih DnB-ja. Čeprav je njegov primarni fokus produkcija, se posveča tudi vrtenju glasbe, pri katerem se žanrsko ne omejuje in svojo vizijo vztrajno nadgrajuje z inovativnimi zvoki sodobnih kreacij.

Tsukuyomi
Tsukuyomi, drum’n’bass projekt pod katerim je podpisan ljubljanski DJ in producent Luka Mali, obstaja z željo po dvigu priljubljenosti DnB-ja v slovenskem prostoru. Najmočneje se z zvokom naslanja na globlje ter hitrejše ritme, ravnodušnih pa ne pusti niti tistih z željo po še večji zvočni agresiji. V svojem kratkem dvo-letnem obstoju se lahko pohvali z nastopi ter sodelovanji s K4, BassFighters, Basolovka, DnBKonferenca, RadioNula, VelvetLJ, RadioŠtudent…
The goal is simple…to make you move.

Mínjās
V Mariboru leta 2018 je bil začetek njene ljubezni v drum and bass. Rada eksperimentira nekje med deep in neurofunkom, za piko na i pa kdaj v svoj set vgradi tudi kak komercialni classic. Vrtela je v Monoklu in v Pritličju, tokrat ima pa svoj debut v CH0.