Koncerti

KORNET

Kornet – spotlight mlade, lokalne, alternativne scene. Tokrat gremo od syntha do rapa do techna.

🍦 Đoko 🍦 LSDS 🍦 Primal Alchemy 🍦 Haloban 🍦 Raketa 🍦 Nastynancy 🍦 Kush in Eks


Vstopnina: 10€


Kornet oz. tradicionalna pojedina raznolikih okusov je tudi tokrat zvesta svojem imenu, saj bodo na oder pripeljali frišne umetnike iz raznolikih glasbenih ozadij in pestro izbiro žanrov. Tokrat bo v koncertnem delu nastopila kaotična kolekcija glasbenih skupin, ki pokrivajo žanre od syntha, rapa, trapa pa do hardbassa. Kasneje bodo oder prevzeli DJi in nas popeljali do jutra.

Kdo bo letos z nami?

Koncertni del:
21.15-21.45 Đoko (synth)
21.55-22.40 Primal Alchemy (experimental hip hop)
22.50-23.35 LSDS
23.45-00.30 Haloban (hardbass, trap, punk in turbofolk, mogoče še kej?)

DJ set (Ghetto tech, UK garage, jungle, electro, Detroit techno):
1.00-2.30 Raketa
2.30-4.00 Nastynancy
4.00-6.00 Kush n Eks

Đoko
Po tem ko so Junija zboleli in preskočili nastop, se nam bodo pridružili in odprli večer. Da osvežimo spomin: Đoko je synthpop/indie bend, ki kroji rožnato obarvan zvok katerega dopolnjujejo z melodičnimi sintisajzeri, elektronskimi bobni, melanholičnimi besedili in kitarami. Tilen, Luka in Nino so Đoko, jasno?

Haloban je skupina glasbenih amaterjev, ki jih druži moto “nič nas ne boli in dol nam visi”.
Svojo glasbeno inspiracijo so tekom svojega ustvarjanja in eksperimentiranja našli predvsem v nekomercialnih zvrsteh, posebej pri srcu pa jim je ruski hardbass.

Prvi v službi resnice, LSDS vabi na kornetov strankarski kolegij. Pripravite svoje bobniče za trap pokalice, rap šamarjenje in norčavo hrupnenje začinjeno z zvokom danšnje generacije. Obeležite Prešernov rojstni dan kot se spodobi ter dvignite utrip in promile v krvi. Ga se!

Primal Alchemy
Ob elektronsko-raperski artileriji alkimistov Jovice in Žana bi še vrag dušo spustil. Ko ustvarjalca pretresa bes, ga izlijeta v precizno zadane udarce, ujete v vrtincu lo-fi industrial trušča. Zanju je družba čudovita grozota, vsakdanje zlo v dobesednem pomenu, ki zahteva strupen flow in glasbeni boj.

Raketa je nadobudna bass didžejka, ki v svojih setih raziskuje razne odvode angleške plesne dediščine, kot so grime, UK garage in jungle, ter jim neumorno dodaja ameriški ghetto vajb. Skupni imenovalec setov je njena nalezljiva energija, ki shizofrenične ritme in mastne bas linije poveže v visokooktansko plesno potovanje.


Nastynancy
Mlada, fresh DJ-ka, ki uživa tako v težkih kot v groovy, vokalno pestrih setih. Pri rolanju jo detroitski tehno, jungle in 00’ R&B, sicer ji pa noben žanr ni tuj in nič ni ‘off limits’.

Kush in Ekss
KEKS (Kush & Ekss) sta ambiciozna DJ-ja, ki se na škofjeloški sceni pojavljata že skoraj 3 leta. Rada eksperimentirata z rolanjem kultne glasbe, vse od Hiphop/Trap, R&B do early underground elektronike, dance, house, DnB, techno. Njuna specialiteta je obvladanje vzdušja v zraku. V CH0 bosta pripeljala mešanico Detroit techna, jungla in elektra, mogoče pa še kakšno presenečenje.