Koncerti

Kollaps (AU), CvetoRamšakBodiroža

ŠKUC KSB predstavlja: ‘intended for degenerates and outsiders’, promocijska turneja za četrti album Until The Day I Die avstralskih neuravnovešencev Kollaps.

🕷️ Kollaps 🕷️ CvetoRamšakBodiroža

Kollaps (AU) – post-industrial/noise

Avstralija. Ta magična dežela, kjer je približno 98,3% živali dizajniranih z izključnim namenom, da te ubijejo brez kakšnega dobrega razloga. In očitno se tega načela drži tudi njihova glasba, ker so neuravnovešenci Kollaps znani po svojih intenzivnih, nihilističnih koncertih, kjer se publika ponavadi sprašuje dve zadevi:
‘A pa ti mislijo preživet ta koncert?’
‘A bom jaz preživel ta koncert?’

Tokrat promovirajo svoj nov album Until The day I die, kjer opevajo nasilje, seksualnost, odvisnost in ostali pojmi, ki zgledajo kul v opisih tovrstnih bandov. Album so posneli s pomočjo zjebanih ojačevalcev, sintov, razbijanjem odpadnega železa, zvokov tovarn … skratka, če želite namesto koncerta doživeti travmatično izkušnjo, da ste ujeti sredi razpadajoče, davno zapuščene tovarne, je to seveda za vas.

CvetoRamšakBodiroža (SI) – industrial/sludge/noise
Koncert otvori kolektiv čustvenih nedorasležev CvetoRamšakBodiroža. Promotorji iz Sokolca so ta hlev leta nazaj opisali kot ‘Nihilizem, hrup in naveličanost nad vsem botrujejo glasbenemu ustvarjanju tega variabilnega kolektiva, o katerem ni znano veliko. So iz Ljubljane igrajo pa mešanico sludga in dooma. Nevarno za ušesa in neprijetno za oči’ Tokrat v industrialni preobleki, kjer se bodo repetitivnim sludgerskim zlivanju gnojšnice pridružil še tovornjak sintov, še več brezupnih zefektiranih vokalov in uglasitve skoraj nižje od naše sampodobe.

Vstopnina: 10€

Organizacija: ŠKUC KSB

Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.