Live act

KING MIDAS SOUND (Hyperdub, Ninja Tune / VB) – petek, 13.12. ob 23h

Mogočni mag hrupnega basa se vrača! Kevin Martin aka The Bug aka ½ Techno Animal – tokrat v prvič pri nas v živo s svojim izvenserijskim projektom King Midas Sound. Zadimljene basovske globine, vokalna eksotika, valovi katarzičnega hrupa… King Midas vabi v globine svojega zvočnega labirinta iz katerega izhod boste morali poiskati sami…če ga boste sploh hoteli najti…
King Midas Sound je trio ki ga poleg Kevina sestavljata še dva vokalista – karibski poetski mistik Roger Robinson in japonska vokalistka Kiki Hitomi – je svoj prvi album Waiting For You odtisnil leta 2009za Kode9-ovo dubstep gnezdo Hyperdub, albumu remixov Without You, pa so zvoke KMS obdelali Kode 9, Flying Lotus, Cooly G, Mala in nekateri drugi izmed vodilnih avanturistov globin elektronskega zvoka.
Kevin Martin s svojim brezkompromisnim delovanjem zaznamuje angleško elektronsko podzemlje že od poznih osemdesetih, najprej v industrial bendu GOD, pozneje v industrial/ambient/hiphop projektu Techno Animal in sodelovanji z izvajalci kot so Dälek, Anti-Pop Consortium, Alec Empire in drugimi, od 1997 pa je najbolj aktiven kot The Bug in pod tem imenom skozi svojo mešalno mizo sprocesiral širok spekter muzik v obskurni zoni med dancehallom, dubstepom, grimeom, hip hopom in noise elektroniko.
Letos je King Midas Sound izdal svoj novi singel Aroo za legendarno otoško založbo Ninja Tune, za katero bo v bližnji prihodnosti izšel tudi album, katerega material bo v večji meri predstavil že na ljubljanskem nastopu, na katerem bosta Kevin in Roger nastopila brez noseče Kiki.
Organizacija Kino Šiška v sodelovanju s kolektivoma Filter in CUF ter Channel Zero
Vstopnina: 10 eur