Koncerti

Kavč Festival 2023

4. februarja bodo v sklopu Kavč festivala 2023 v klubu Channel Zero nastopili:

🛋️ Sve Boje Jazza 🛋️ Kalu 🛋️ Brothers of d’light


Na večernih dogodkih bomo zbirali toplo priporočene prostovoljne prispevke.
Rezervacija kart za kavč koncerte na voljo od 20.1.: www.kavcfestival.si


Osmi mednarodni Kavč Festival 2023 se bo odvijal med 30. januarjem in 5. februarjem v 150 nekonvencionalnih prostorih po celi Sloveniji. Sto dvajset skupin bo nastopilo v kuhinjah, dnevnih sobah, v avtobusih, muzejih, pisarnah, garažah, ateljejih ali na skednjih. Vsak dan se bo sklop intimnih dogodkov zaključil z večernimi javnimi nastopi nekaterih izstopajočih izvajalcev.

Sve boje jazza (HR, SI) je sveži projekt prepletanja likovne in glasbene umetnosti. Osnovna ideja so ilustracije kot izhodišče za ustvarjanje posameznih skladb ali nasprotno. Tokrat bo v ospredju glasba, saj bo zasedba predstavila svoje nedavno posnete skladbe. V barve jazza vas bodo popeljali Lovro Mirth na vokalu, Dorian Cuculić na klaviaturah, Boštjan Franetič na kitari in Jože Cesar na bobnih. Njihovo glasbo ilustrira Filipa Valenčić, njene ilustracije pa uglasbljujejo Sve boje jazza.

Luka Uršič (SI), z umetniškim psevdonimom Kalu je multidisciplinarni umetnik, ki živi in večinoma tudi ustvarja v Ljubljani. Znan je predvsem po svojih glasbenih sodelovanjih z zasedbami kot so YGT; Not Exactly Lost, Katja Šulc, Polona Kasal itd. Tokrat se bo predstavil s svojim debitanskim solo albumom Get Well Soon, s katerim nas bo popeljal v svet ambientalne elektronike, beatov in songwritinga.

 

Brothers of d’Light (SI) sestavljata glasbenika Kristjan Hacin in Nils Rošker, ki sta svoje kreativne sile združila konec pomladi 2021 in sicer v odštekan floktronični duo. Glasbenika spretno odmerjata izrazite začimbe etno obarvanih vokalnih odmevov ter okusov perzijske lutnje, prepojene skozi živo bazo elektronske glasbe. Duo je nastal kot kreativna improvizacija in se je tako zaradi dobrega odziva publike, ter povabil na različne festivale po Sloveniji razvilo v polnovredni projekt, ki želi približati etno glasbo modernemu poslušalcu.

Organizacija: KUD Plavajoči Grad, Teatro Matita in MCLU Koper