Koncerti

Kataman: TI (Srb), DOJO (Srb), Stojan Knežević (Slo) – sobota, 21.6. ob 21h

Ti (Beograd, Srbija) Beograjski psihadelični elektro pop duo Ti z novim albumom Vidimo se! Ilija Duni in Trajče Nikolovski, oba makedonskih korenin, sta svoj kreativni potencial združila v stavbi BIGZ-a v Beogradu leta 2012, kjer se je rodil duo Ti. Trajče na elektronskem bobnu in Ilija na kitari in “synth basu”, oba na vokalu, vadita in ustvarjata v Dunijevi dnevni sobi, kjer sta lani povila prvi plošček Koliko dana, s katerim sta osvojila koncertne odre po Srbiji in na območju celotne nekdanje Jugoslavije, letos pa prvi veliki album Vidimo se! Ilija je predtem deloval v zasedbah Petrol in Meatmarket, Trajče pa v White Noise in a White Room in Čistilište.
Zasanjane in tople skladbe, pozitivna energija, prijetna hipnotična atmosfera, smiselna enostavna besedila, nalezljive melodije so nekateri izmed elementov, ki so pustili opazno sled v glasbenem podtalju ex- Yu regije. /
Facebook I Twitter I Bandcamp I Soundcloud
Dojo (Novi Sad, Srbija) Dojo je singer-songwriter/lo-fi/film glasbeni projekt s primesmi originalnega petja, ki je nastal leta 2010 v Novem Sadu, za katerim stoji Dunja Dačić.
Za vse ljubitelje velikanov Thom York, Pj Harvey, Patti Smith, Grimes, Bat for Lashes, Nina Simone, Philip Glass, Massive Attack in podobnih. /
Facebook I Twitter I Soundcloud I Vimeo
Stojan Knežević (Velenje) Stojan Knežević je ena bolj varovanih glasbenih skrivnosti pri nas, avtor, ki nas nagovarja skozi skrajno introvertiranost, v katero se zajeda melanholija, občasno mehka, večkrat ostra in hrapava. Skrajno osebna (zasebna?) glasba samosvojega avtorskega značaja zveni v lo-fi maniri, skoznjo pa pronicajo vplivi sodobnega kantavtorstva, ki se spogleduje z dediščino (ameriškega) punk/ indie/ alter/… rocka, tistega bolj zvedavega, ki se ne boji spogledovanja tudi z elektroniko. Krhka, a močna izkušnja, ki se končno razpira pred nami …(KM)
Vstopnina: 7 eur