Koncerti

KAMERAD KRIVATOFF (Slo) – četrtek, 07.04. ob 21h

Skupina Kamerad Krivatoff je svoj prvi navdih pri iskanju lastnega glasbenega izraza našla v popevkah prve polovice dvajsetega stoletja. V dobrih treh letih so pregnetli in predelali nekatere klasike, denimo, Night and Day, Sweethart Tree, It Was a Very Good Year, I'm Gonna Live, Nature Boy in druge, izpod peres mojstrov, kakršni so bili, Cole Porter, Henry Mancini, Ervin Drake, Duke Ellington, Eden Ahbez in drugih. Svoje delo je skupina javnosti v živo prvič predstavila na intrenetnem koncertu “Live on the Internets”, ki so ga izvedli 1. novembra 2007. Ogledati si ga je bilo moč na Kameradovi spletni strani, prenašala pa sta ga tudi MMC RTV Slovenija in spletna glasbena revija RSQ. Koncert je najavil Duke Ellington, nemi pričevalec pa je bil tudi skrivnostni Kamerad, virtualno-fantazijsko lik, nadčasovno bitje, ki ga najbolj zaznamujeta pričevanje razvoju ruske avantgarde s hkratnim vzponom množičnih medijev ter tudi digitalni revoluciji zgodnjega 21. stoletja. Internetni koncert je bil tako predstavitev ustvarjalne vizije skupine: preplet uporabe analognih in digitalnih inštrumentov in tehnologij, stari in novi glasbeni prijemi ter neobremenjenost s prostorom in časom – preplet starega in novega.
Nevirtualni publiki so se prvič predstavili poleti 2008 na festivalskih nastopih na ljubljanskem Trnfestu in kamniškem Kamfestu.
Prvi studijski posnetek je izšel leta 2006 na kompilaciji Pankrti 06 (B-Pop), na katero je skupina samoiniciativno poslala skladbo Nadzorovani, Kontrolirani legendarnih Pankrtov. Odzvali so se tudi povabilu prijateljske skupine Melodrom in za njihove Variacije (Nika, 2008) priredili skladbo Anything Goes. V letu 2009 so za predstavo Ples na vodi v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega prispevali parodično skladbo Dejmo jih.
Pred nekaj leti so člani ugotovili, da se je izvornemu Kameradovemu sloganu “jebeš avtorstvo” iztekel rok uporabe, zato so se lotili pesnenja in skladanja lastnih skladb. Predstavili jih bodo, seveda poleg starejših predelav, 7.4.2011 v ljubljanskem Channel Zeru, prizorišču, v katerem so pred skoraj letom dni imeli svoj sploh prvi klubski nastop. Skupina je sicer pravkar v fazi snemanja svojega prvega daljše-metražnega zvočnega izdelka. Igrali bodo: analogni in digitalni sintetizatorji, bas, boben, glas, saksofon, tolkala. www.kameradkrivatoff.net
www.facebook.com/kameradkrivatoffmusic
www.myspace.com/kameradkrivatoff Vstopnina: 6 eur