Koncerti

Jegulja, 7am @Gala Hala

Moonlee Records & KUD Channel Zero na letnem vrtu Gala Hale predstavljata dvojni kitarski tornado.

🐡 JEGULJA
🌞 7AM

Na koncertne odre se vrača slovensko-nemška DIY punk naveza 7am, ki bo oder razbelila pred izmuzljivimi domačimi stoner-rock posebneži Jegulja. Težki časi kličejo po težkih rifih.

JEGULJA

Jegulja je čudaški DIY stoner rock trio, v osnovi nastal iz članov bendov Uroš, Carnaval in Lene Kosti. Stalna člana sta kitarista Jure Gašper in Jan Kozel, na bobnih pa trenutno brez večjih zamer vztraja šesti bobnar benda Jure Kolšek. Jegulja je v letu 2020 končala svoj drugi album Exit Sandman. Prvi album Darkest Light je bil leta 2017 na 24ur.com izbran za slovenski naj album leta. Jegulja ima za sabo osem let delovanja in okoli dvesto koncertov po klubih in festivalih na Češkem, Madžarskem, v Ukrajini, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Jegulja je bila predvozač bendov Kvelertak, Yawning Man, Philm Davea Lombarda, Nebula, Stoner Kebab, Lambda, Suzi Soprano, Britof in Omega Sun.

7AM
Slovensko-nemška DIY punk naveza 7am, ki je v predkoronskih časih v okviru samoorganiziranih enomesečnih turnej preigrala celotno Evropo, se vrača na ljubljanske odre. Duo je nase prvič resno opozoril v okviru Klubskega maratona 2017, kasneje pa še z nastopi ob nizozemskih predstavnikih legendarne založbe Sub Pop The Homesick, na uglednem domačem festivalu Ment in nazadnje na hvarskem Tam Tam Festivalu, ki slovi po tem, da na njem vsako leto nastopi cvetober balkanskega glasbenega podtalja. Spalnično-garažni DIY punk s sanjavo kvaliteto za zbujene glave!

Vstopnina: 8 EUR

Organizacija: KUD Kreatura Moonlee in KUD Channel Zero (koncertni cikel Level Up)
Koncert sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.