Koncerti

INGOA

Dub / Rock / Elektronika izpod rock prekaljenih mačkov domačega podtalja.


Vstopnina: 6€


INGOA (Metal, Punk, Reggae, Dub Rock / SI)

IngoA je zvočno-vizualna družbeno kritična predstava s poudarkom na avtorski glasbi, ki je obogatena z vizualizacijami, plesnimi vložki ter gledališko-cirkuškimi momenti.

 Glasba je delo treh znanih obrazov domačega glasbenega podzemlja. Stilsko je težko opredeljiva, čeprav so širina in izkušnje pridobljene v zasedbah kjer so (bili) aktivni precej zaznavne, pa vendar gre za mešanico treh glasbenikov iz različnih podžanrov alternative. Preizkušene metode igranja rock, metal, punk, reggae, dub,… so obogatili z zvočno-tehničnimi dodatki, efekti, procesorji, ter dodatnimi instrumenti. Vokalni spekter prevzemajo sampli in/ali govori, ki tudi precej nazorno orišejo tematiko posamezne skladbe.

Tematike skladb izhajajo iz trenutnih družbeno-političnih dogajanj kot so migrantska kriza, globalno segrevanje, s tem povezan vpliv prehrambene industrije, čustvena inteligenca, družbene nepravičnosti, rasna, spolna, starostna diskriminacija…, ipd. Za še bolj nazoren prikaz tematik pa na nastopih uporabljajo video projekcije, ki vizualizirajo posamezno temo skladbe in so avtorsko delo Petra Okorna. Oblikovanje luči in svetlobnih efektov: Peter Pivar. Plesalke Wild Tribe pa z gledališko-cirkuškimi vložki pričarajo ognjeno vzdušje ter pravtako pripomorejo k vizualizaciji tematik skladb.

Album It’s All Wrong je izšel 22. februarja 2022 in je objavljen na bandcampu. Album je bil posnet v klubu/studiu Trainstation v Kranju, za zvočno obdelavo pa je poskrbel Matej Gobec v The Cosmosonic Studios.

Darijan Kruševac – kitara
Gašper Gantar – bas kitara
Aleksandar Kotnik – bobni
Peter Pivar – luč
Peter Okorn – vizualizacije
Wild Tribe – plesalke (cirkus, ognjeni show)