Live act

Gumitwist predstavlja Majske Bube: Metamorfoza – sreda, 1.5. ob 22h

Ko konec aprila izza oblakov zopet pokuka sonce, iz podzemnih rovov začno lesti majske bube. Njihov življenski cikel traja le do konca maja, zato veljajo za kratkožive znanilke bližajočega se poletja. Kot take bodo razprle krila tudi na dveh različnih lokacijah v sklopu istoimenskega majskega minifestivala elektronske glasbe v organizaciji kolektiva Gumitwist.
Prvič bodo na plan vzniknile 1.maja v klubu Channel Zero, kjer bodo metamorfozo pričarali gostje Container, Rene Hell in Laser Poodle ob podpori izkušenih domačih hroščev Dojaje in Dulasha.

CONTAINER (Morphine/Spectrum Spools ) /ZDA RENE HELL (Type Records) /ZDA LASER POODLE /NL/BEL DOJAJA vs DULASH DER DJ (Kvalitat, Gumitwist)
Ren Schofield je kot CONTAINER pričel ustvarjati leta 2009. Navdihnjen z odkritjem 90’s minimal techna glasbo reinterpretira z noiserskim pristopom in manipulacijo kaset, njegova glasba pa je bila med drugim opisana kot “outsider techno”. Z dvema vinilkama na založbi Spectrum Spools pa je odpihnil ume širom sveta. Tako ga je opazil naš prijatelj Rabih bolje znan kot Morphosis in pred kratikm izdal singel na svoji založbi Morphine Records. Soundcloud

Jeff Witscher je elektronski glasbenik iz Iowe, ki je operiral že v mnogih skupinah pod mnogimi nadimki, kot so npr. Marble Sky, Secret Abuse in Deep Jew. Trenutno snema in nastopa pod imenom RENE HELL in sestavlja magične sintetične zvočne pokrajine, navdihnjene z izročili industrial, ambient in minimalističnih glasb. Poleg izdaj na založbi Type je lansko leto izdal tudi split LP z Oneohtrix Point Never na založbi NNA Tapes. Soundcloud www.salonturnkey.blogspot.be
LASER POODLE sta dvojec iz Amsterdama/Antwerpa, ki je zadnja 3 leta ekstenzivno nastopal po Evropi in ZDA. V tem času sta pilila svojo pulzirajočo freeform varianto plesne elektronike z uporabo sintetizatorjev, ritem mašin in druge elektronske opreme. Njun zvok je nepredvidljiv tok igrivih in trših ritmov, navdahnjenih z zapuščine zgodnjega acid house-a in tršega industriala. Trenutno so rezultati slišni le na nekaj izdanih kasetah (!), vendar bo njuno ime kasneje letos že krasilo dva 12-inčna kosa plastike na založbah Boerft in Public Information.
Vstopnina: 5 eur
http://www.youtube.com/watch?v=Ta5w04BQAG0