Koncerti

Godsleep (GR) + Ambra

Atenski heavy rock rollercoaster.

💤 Godsleep 💤 Ambra


Vstopnina: 12€


▘GODSLEEP (Heavy Rock, Stoner Rock / GR)

Po tem, ko so jih označili za enega od najbolj obetavnih skupin heavy/psihedeličnega rock zvoka, že od samega začetka je atenski heavy rock rollercoaster svoj obstoj utemeljeval na večjih špilih, vključno z udeležbo na odmevnih rock festivalih po vsem svetu. Po tem, ko so ohranili svoj temeljni zvok, težkokategorične riffe, mastne basovske linije in groovy bobnanje, so Godsleep obogatili pisanje pesmi z edinstveno zasvojljivimi ženskimi vokali, ki se spreminjajo od psihedeličnega vpitja in strašljivih melodij do raztrgajočega, živčnega kričanja. Združujejo najboljše dele hard rocka 90. let, kot so Social Distortion, Jane’s Addiction itd., in jim dajejo nov (in razjarjen!) preobrat. Godsleep se vračajo na evropsko turnejo z novim dolgometražcem “Lies to Survive”, ki je izšel pri založbi “Ouga Boogaand the Mighty Oug” Records aprila 2023.


▘AMBRA (Progressive Stoner, Doom Metal / SI)

Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov z imenom 𝗔𝗺𝗯𝗿𝗮. Peterica, ki jo sestavljajo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara), Anže Vavpetič (bas), Robi Rep (bobni) in Jakob Rejec (vokal), je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki pluje med alternativnimi žanri tršega konca spektra, ob vsem tem pa ne zanemarja niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorske glasbe.

Ambra je bila ustanovljena leta 2015. V letu 2016 je izdala istoimenski inštrumentalni EP, maja 2019 pa dolgometražni prvenec “Cor” z 10 skladbami. Po menjavi pevca se je skupina zaprla v studio, kjer pripravlja nov album.