Razstave

Petra Derganc: C’est la vie 2024

Razstava je podaljšek predhodne razstave z naslovom C’est la vie. Ta je zajemala vse umetničine linoreze od začetka njihovega nastajanja do leta 2023, tokrat pa so razstavljena novonastala dela.


Vstop prost.


Na pot linorezov je Petra Derganc stopila leta 2010, in vse do danes so grafike, še posebej linorezi, del njene umetniške prakse. To so prizori, ki so ji ostali v spominu, in so se morali zapisati v linorez. Trenutki v času so postali linorezi.
Petra v svojih grafikah skuša zajeti trenutke sovpadanja prostora in časa, ki gledalca spomnijo na nekaj, kar je tudi sam že doživel. S prenosom v grafično tehniko se trenutki iz njenega življenja pomnožijo in postanejo univerzalni – izkušnja in last vsakogar.
Razstava C’est la vie 2024 predstavlja nove grafike, ki jih je umetnica naredila v letu 2024.

Petra Derganc se je rodila leta 1984. Leta 2010 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo. Leta 2014 je zaključila podiplomski študij na Rabhindra Bharati University, Kalkuta, smer grafika. Udeležila se je več skupinskih razstav. Živi in dela v Ljubljani.