Razstave

NIKA KORSIČ: “Spominčki”

Nika Korsič bo na razstavi v Najmanjši galeriji predstavila serijo majhnih slik, ki jih je poimenovala Spominčki. To so abstraktne miniature, nastale v novejšem obdobju.

Nika Korsič najraje ustvarja na področju slikarstva, vendar se ukvarja tudi s performansom, instalacijo, grafičnim oblikovanjem, fotografijo, pisanjem in organiziranjem, vodenjem in mentoriranjem na umetniških delavicah, tečajih in simpozijih. Deluje tudi na področju medijev, ureja spletni časopis Spletni čas in je predsednica Kulturnega društva VNL iz Izole.

Rojena je bila v Kopru leta 1983. Po končani gimnaziji v Piranu je študij zaključila leta 2009 na Akademiji Lepih umetnosti v Benetkah, iz Vizualnih in Scenskih umetnosti smer Dekoracija. Leta 2012 se je vpisala na magisterij študij na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer Video in novi mediji, vendar študija še ni zaključila.

Sodelovala je na več razstavah in umetniških projektih/workshopih tako doma, kot v tujini. Živi in ustvarja med Izolo in Ljubljano. Njene slike in ostali izdelki so na prodaj in na izposojo. Pripravljena je sodelovati na različnih kulturnih dogodkih, kolonijah in podobnih zadevah.

Za več informacij ji pišite na info@nikakorsic.si.

Vstop prost.

Facebook dogodek