Razstave

Galerija Ch0 – četrtek, 21.11. ob 21h

Na novemberski otvoritvi se nam bo predstavila banjaluška slikarka Zvjezdana Veselović z delom «Bajka». Zatvarjala bo Sandra Dukić, prav tako iz Banja Luke. Za muziko bo skrbela Cica Mica Trashnjica. Rezultat vsega bo balkansko obarvan večer. Vstopnine ni. Vabljeni zelo lepo.
Zvjezdana Veselović je bila rojena leta 1979 v Banja Luki v Bosni in Hercegovini. Leta 2003 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Banja Luki. Od 2005 je članica ULUBIH (Društva likovnih umetnikov Bosne in Hercegovine) in Centra za Vizualno komuniciranje ProTok. Od 2011 je zaposlena kot učiteljica umetnosti na srednji šoli v Banja Luki. Trenutno kandidira za magisterij na Akademiji za likovno umetnost v Banja Luki.
Sandra Dukić, rojena 1980 v Rjieki, je diplomirala na oddelku za grafiko na Akademiji likovnih umetnosti v Banja luki. Razstavljala je na številnih razstavah doma in v tujini, je tudi dobitnica nagrade Zvono za najboljšega umetnika Bosne in Hercegovine. V svojih delih se večinoma ukvarja z indetiteto žensk na področju Balkana in sodeluje pri različnih projektih na področju pravic žensk in boja proti nasilju nad ženskami. Zaposlena je kot profesor likovne umetnosti.