Koncerti

FV Music: NIGHT BEATS (ZDA) – torek, 17.6. ob 21h

+ DJ Al Lover (psych beats / San Francisco, ZDA) + domača predskupina
Iz recenzije zadnje plošče na Radiu Študent:
“Zapomnite si ime Night Beats, kajti če bodo fantje nadaljevali v smeri, ki so si jo zastavili na albumu “Sonic Bloom”, lahko od njih pričakujemo še veliko pristnih rock’n’roll presežkov.
Stranski projekti NIGHT BEATS (s člani Black Lips, Black Angels, Mastodon…): – The Drug Purse: Tarek Wegner (bass); – The UFO Club: Lee Blackwell with Christian Bland of The Black Angels; – The Bermudas: Tarek Wegner (guitar, vocals), Woody Brenton of Fuzzy Cloaks (drums, vocals),
Mike Ni (bass, sax, vocals); – Night Sun: Cole Alexander and Joe Bradley of Black Lips, Curtis Harding, Danny Lee B. of Night Beats, Brent Hinds of Mastodon (band).
Recenzija na Radiu Študent: NIGHT BEATS: SONIC BLOOM (Reverberation Appreciation Society, 2013) Brane Škerjanc, 6. 11. 2013 – 19:00 / Tolpa bumov
V Seattlu je pred petimi leti nastal zanimiv trio Night Beats, ki se posveča rock’n’roll psihedeliji, garažnemu rock’n’rollu in celo soulu. Zasedbo sta ustanovila kitarist Danny Lee “Blackwell” in bobnar James Traeger, potem ko sta se iz Dallasa in Austina preselila v Seattle. Srečala sta mladega basista Tareka Wegnerja in nastal je eksploziven psihedelični garažni trio.
Leta 2011 je izšel njihov neobrušen prvenec, ki so ga poimenovali kar po bendu. Že prvenec je povzročil veliko hrupa na garažno rockovski sceni. Skupni nastopi z imeni, kot so The Black Angels, Roky Erickson, The Jesus and Mary Chain, The Strange Boys in Black Lips so jim omogočili bazo navdušenih fenov. Mnogi so jim pripisovali potencial, kot so ga na svojih začetkih imeli Black Lips. Veliko dobrega se je o njih govorilo in tudi zapisalo. Njihov prvenec je bil robusten, neposreden in brezkompromisen. Napovedal je, da Night Beats mislijo resno. Drugi album “Sonic Bloom” je tipična nadgradnja psihedelične rock’n’roll eksplozije, ki se je prav gotovo ne bi sramovali niti takšni pionirji klasične garažne psihedelije, kot so bili 13th Floor Elevators.
Info: FV Music @ Facebook
www.youtube.com/watch?v=545oNrQqgNY
www.youtube.com/watch?v=SqPr5wqM1xk