Koncerti

Funadamentum: Hellsword, Iamdisesase, Grob, Ensanguinate

Na Terasi Ch0 bodo v organizaciji ekipe Fundamentum nastopili Ensanguinate, Grob, Iamdisease in Hellsword. Support your local scene!
Hellsword so ljubljanski trio, ki igra speed/black metal. Na sceni so že od leta 2009 in so že zelo dobro znani vsem ljubiteljem old school metala. Njihova glasba temelji na prvemu valu black metala, torej na zgodnjih Bathory, Venom… Skratka, peklenska glasba, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega!

IAMDISEASE

Iamdisease je slovenski band, ki preigrava temačen in jezen hardcore z močnimi vplivi metala, crusta in sludga. Tematika njihove glasbe se spopada s temnimi stranmi človeške narave in ‘pošastnostjo’ informacijske družbe. Kljub temu pa sporočilo njihove glasbe ni negativno – predaja in obup, temveč pozitivno – upanje in spremembe na boljše za vsakogar.

GROB
Nič ni gotovo, nič ni napisano… Usoda in naključja ne obstajajo!
Leta MMXVI se je Grob pojavil kot temačna manifestacija, spiritualni prehod med realnostjo in onostranstvom, dvoumno plovilo, ki pluje naravnost v večno požirajoča usta propada. Kaos je red – Red je kaos. Ekstaza za ljubitelje obskurnega black death metala.

Po uspešnem debitantskem koncertu v Trnovem se Ensanguinate vračajo na ljubljanske odre z namenom širiti črno smrt še naprej. Njihov death metal stare šole dogodku obeta še dodatno noto temačnosti in agresije, katero črpajo iz temeljev death in black metala, kot so Morbid Angel, Possessed ter Dissection. Ensanguinate bodo na Metelkovi odigrali večino demo posnetka “Entranced by Decay”, ki ga bodo tudi prinesli s seboj, obenem pa obljubljajo tudi razširjen arsenal pesmi v primerjavi s tistim, ki so ga predstavili v Trnovem.

Vstop prost, zaželjeni so prostovoljni prispevki.

Fundamentum je petčlanska ekipa mladih, katerih cilj je predstaviti slovensko alternativno underground sceno, dati priložnost za nastop tako manj kot tudi bolj uveljavljenim bandom.

Koncert sofinancira Mestna občina Ljubljana — Oddelek za kulturo.