Klubski večeriLive act

Festival Grounded 2019 / DAY 3

Na tretjem večeru festivala Grounded prvič v Sloveniji dekonstruktorka kluba in hip-pop-hop virtuozinja COUCOU CHLOE,  na krilih impresivnega prvenca izdanega za Hyperdub londonska eklektičarka Loraine James, beograjski futuristik Saud in domača delegacija z Warrego Valles in DVMIRjem.

𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝𝐞𝐝 letos s temo “𝐀𝐯𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐢𝐧 𝐨𝐛𝐥𝐚𝐬𝐭”.

Ob tretji ediciji festivala najavljamo glasbeni program, ki na sledi najaktualnejšim smernicam predstavlja najvznemirljivejše fenomene postklubske in (pre)drzne elektronike.

Na tretjem večeru se predstavljajo:

COUCOU CHLOE LIVE (NUXXE, FR/UK):

Igriva eksperimentala z ušesom za pop, ki je pronicala s spleta, sedaj pa se trdno usedlala v klubu. Coucou Chloe, francoska producentka, djka in vokalistka, soustanoviteljica založbe NUXXE ter rezidentka NTS Radia ustvarja intrigantno, senzualno, jazzy glasbo, ki ukrivlja pop, lomi elemente hip-hopa ter industriala, z nastopi v živo, ki so popolnosti posyncani z post-internetno dobo. Prvi EP ‘Halo’ je izdala pri založbi Creamcake jeseni 2016, leta 2017 izstrelila futuristični EP “Erika Jane” (kar je njeno pravo ime), med tem prispevala k Rihannini ikonični modni reviji Fenty x Puma, zadnjo izdajo z letošnjega leta ‘Naughty Dog’ pa je RA označil kot močno izdajo eksperimentalnih klubskih komadov, ki razkrivajo novo zrelost producentke in njeno razvito uho za post-klubske trende.

LORAINE JAMES LIVE (Hyperdub, UK):

Domačinka severnega Londona Loraine James je producentka elektronske glasbe, ki brez naporov spaja ambientalno elektroniko ter IDM z jazz vložki v svoji prepoznavni avantgardni estetiki. Potem ko je Loraine nedavno izdala ‘Button Mashing’ pri založbi New York Haunted, je po podpisu z založbo Hyperdub izdala svoj prvenec ‘For You And I’, ki je izšel septembra letos, navdih zanj pa je njena izkušnja queer ženske živeče v Londonu (na naslovnici albuma je slika blokov iz Enfielda, kjer je odraščala).

SAUD (Sutra, SRB):

SAUD barva vitalistično zapuščino leftfield in breakbeat vzorcev s hipermodernimi, prelivajočimi se gradienti, ki gravitirajo proti sodobni, post-techno obliki ritmične psihedelije. Poleg Doriana Fuka je ustanovitelj beograjskih klubskih večerov in radijske oddaje SUTRA, ki se osredotoča na v prihodnost usmerjeno elektronsko glasbo. SAUD z veliko intenzivnostjo spaja različne žanre, ritme in tempe ter daje poseben poudarek na dinamiki, telesnosti in nepredvidljivosti. Poleg tega, da ima rezidenco na večerih SUTRA v Drugstore-u in nastopa v klubih po vsej državi, ga bomo v  letu 2019 videli v Bologni, Münchnu, Istanbulu in Ljubljani, s prvim nastopom na Boiler Roomu koncem leta.

WARREGO VALLES (Kamizdat, SI):

Producentki, didžejki, klubski promotorki in queer aktivistki Nina Hudej in NinaBelle sta prepoznavni in tvorni soustvarjalki aktualne ljubljanske scene elektronske glasbe. Njun politični naboj, aktivistični zanos, aktivno soustvarjanje klubske scene in reakcije na pojave v moderni družbi so krepko naviti v tkivo njunega prodornega elektronskega projekta Warrego Valles. Po lanskem probojnem prvencu Botox sta čez planke zazrti umetnici letos objavila že drugo dolgometražno izdajo Save As in na ustvarjalni ravni šli še višje. Uigrani didžejki in producentki odlikuje intenzivno raziskovanje stranskih obvodov klubske in eksperimentalne elektronske glasbe ter neizmerna strast po razvoju samosvoje izraznosti.

DVMIR (SNIF, SI):

DVMIR je DJ in producent iz Ljubljane. Djati je začel leta 2014, ko se je prvič predstavil na ljubljanski klubski sceni. Ni dolgo trajalo, da se je obkrožil s podobno mislečimi posamezniki in tako je nastal kolektiv in internetna založba SNIF. Kot producent je izdal za evropske založbe Handle the Sounds iz Belgije in Club Late Music iz Pariza. Moč DVMIR-a je predvsem  v njegovih DJ skillsih in selekciji polni britanskih ritmov, dancehalla, dembowa in trdih ritmov sodobnega kluba, prav tako pa se ne boji vrniti k svojim koreninam in po potrebi spustiti komad Soulja Boya.