Klubski večeri

Elektroliza: DJ STINGRAY 313 (Micron Audio / Detroit) – petek, 14.3 ob 23h

Posadka: DJ STINGRAY 313 (Micron Audio / Detroit) LE CHOCOLAT NOIR (Disco Panonia, Elektroliza)
OCULAR (Elements, Elektroliza) THA DISKO DON (Scienceofuse, Gumitwist) Video: RGB
Sherard Ingram oz. DJ Stingray 313 je močno prisoten v svetu elektra in techna že več kot 20 let. Maskirani producent, vešč preciznega in hitrega seciranja gramofonskih plošč, ki jih je kot mladenič brusil po motorističnem klubskem podzemlju domačega Detroita, je namreč ustanovni član čislanega kolektiva Urban Tribe, znotraj katerega so se sredi 90-ih let kresale ideje vplivnejših elektronskih producentov, kot so Carl Craig, Anthony Shakir in Kenny Dixon (Moodyman). Sicer pa Sherardov najslavnejši delež beleži sodelovanje in dj nastope z legendarno zasedbo Drexciya; navsezadnje mu je ime, ki ga nosi še danes, nadel prav pokojni James Stinson. Svoje neusmiljene inovacije v apokaliptični elektro estetiki, ki jo je podedoval od svojih slavnih mentorjev, DJ Stingray 313 še naprej razvija skozi svoje mistične dj predstave ter v okviru samostojnih izdaj, singlov in remiksov, ki jih beleži za založbe WéMè Records, Unknown To The Unknown, TRUST, [Naked Lunch] ter pri lastni Micron Audio. Še posebej trdno sodelovanje v zadnjem letu beleži z izdajami ob dvojcu Dopplereffekt in Heinrich Muellerjem (sicer znanim kot druga polovica Drexciye in solo projekta Arpanet, ki smo ga nedavno lahko ujeli tudi na naših tleh).

S prvim letošnjo elektro distribucijo v petek, 14. marca, dopolnjujemo že začrtano serijo vplivnejših detroitskih producentov, med katerimi so na našem odru že navdušili nekateri
legendarni someščani AUX 88, DJ Godfather, Detroit Techno Militia in Arpanet, zato se tudi ob bližnjem prvem gostovanju DJ Stingraya pričakuje nič manj kot še eno v vrsti brezkompromisnih podzemnih electro (z)godb na visoko frekvenco, ki ji bo tokrat pospremil domači elektro servis v postavi Le Chocolat Noir, Ocular in Tha Disko Don.
Diskografija DJ Stingray’s New Forms Mix (XLR8R Podcast 264)
Elektroliza @ Facebook
Vstopnina: 8 eur do 24h / 10 eur
http://www.youtube.com/watch?v=38nDWp51BHk