Koncerti

EF (Švedska), EMPHASIS (Hrvaška), DOOMINA (Avstrija) – torek, 29.10. ob 21h

Švedski post rock kolektiv EF, ki ga sestavljajo Tomas Torsson, Daniel Öhman, Niklas Åström, Erik Gustafsson in Emanuel Olsson, se s svojim post rock žanrom, ki ga napajajo z zgodbami iz vsakdanjega življenja, po ulicah DIY (napravi sam) potikajo že dobro desetletje, hkrati pa uspešno vodijo tudi svojo založbo And The Sound Records (ATS). Čeprav so se eksplozivnost, energičnost in katarzičnost skupine v času od njihovih začetkov pa do danes precej spreminjali, pa se je z leti in izkušnjami njihova drža dodobra obrusila in izoblikovala. Zvočni severni sij, obdan z melodijami in harmonijami, ki jih obkrožajo težji ritmi, je danes obogaten še z z vokali in orkestralnimi aranžmaji, med katere se vpletajo še godalni vložki, klavir, razna trobila in sintesajzer. S potencialno zagledanostjo v pop estetiko se spogleduje tudi pravkar izdani četrti album skupine z naslovom „Ceremonies“, na katerega se je s svojo skrbno miks produkcijo podpisal Magnus Lindberg (Cult of Luna, PG. Lost, Jeniferever). Prav z zadnjim albumom pa EF istočasno nagovarjajo indie rock, metalsko in post rock publiko, ki so jim blizu skupine Sigur Rós, Explosions In The Sky, Mogwai, Cult Of Luna. Razvoj, eksperiment in fokus so namreč tri ključne besede za skupino, ki se veseli še nadaljnih 10 let delovanja, in ki jo v okviru evropske turneje v Ljubljani pričajkujemo prvič.

Diskografija: 2005: A triology of noise 7” – Jezebel Recordings
2006: Give me beauty… Or give me death! CD – ATS Records
2008: Hello Scotland Remixed CDEP – ATS Records
2008: I am responsible CD – ATS Records
2010: Mourning golden morning CD – ATS Records
2012: Delusions of grandeur EP – Pelagic Records 2013: Ceremonies CD – ATS Records
Web: www.efmusic.se
Facebook
Bandcamp

Doomina, avstrijski post rock kvintet, je leta 2006 združila skupna strast do zvoka in hrupa, ki se razliva med atmosferičnim post rockom z dotiki sludgea. Zvočne sfere tako variirajo nekje med lepoto in obupom, ob čemer pa za popolni efekt zahtevajo nekoliko več pozornosti. Zasedbo, ki si je oder delila s skupinami Kadaver, Mouth of The Architect, Russian Circles, Khuda, Nick Olivieri in drugimi, ima za seboj dva albuma, letošnji z Naslovom „Beauty“ pa bomo lahko v živo preverili že na bližnjem, sicer drugem gostovanju v Ljubljani.
Facebook
Myspace
Bandcamp

Atmosferični post-metalski trio Emphasis, naši dobri koncertni znanci iz Čakovca, ima za seboj dva albuma z naslovom “Elements of Morrow”, ki je leta 2007 izšel pri neodvisni romunski založbi Asiluum, ter letošnji „Gliding ALL Over“ za Geenger Records, s katerim so se postavili v prvo ligo tega žanra na Hrvatskem. Emphasis že ves čas ustvarjajo intenzivno instrumentalno glasbo, v katero spajajo mikse elektro samplov in distorziranih kitar, čeprav jih po zvoku bolj primerjajo z skupinami kot so Cult of Luna, Isis, Pelican ipd. Na naših odrih so že nastopili z Rosetto, Caspian in Rosa Parks, Pg.Lost, Kerreto.
Facebook

Vstopnina: 8 eur z rezervacijo / 10 eur na dan koncerta