Koncerti

DubLab Special w. DUB TRIO (ZDA) – sobota, 12.4. ob 22h

10 let po izidu prvenca se eksplozivni njujorški eklektični trikotnik Dub Trio že tretjič vrača v Ljubljano. Vsi, ki so že kdaj prisostvovali kateremu od nastopov, vedo, kako neizprosno je na odru početje trojice, ki je skozi izvirno dub estetiko živega izumljanja zvočnih podob in učinkov dobrih 30 let po rojstvu zvrsti v njej odstrla povsem nove dimenzije.
Z raztrgavanjem in kolažiranjem na agresivnih valovih nojza, metala in panka te dimenzije poustvarja vsakič znova. Povzeto z besedami producentske eminence Joela Hamiltona, »… bobni pod rokami Joea Tomina funkcionirajo kot samostojna sekcija, ne kot en inštrument. Stu Brooks iz basa izvablja skrajnosti kot da ima v rokah orožje. DP Holmes pa je ta, ki narekuje vzdušje – v enem trenutku kitara, s katero ustvarja barve in oblike, služi kot naprava za nadziranje čustev, v drugem pa kot star chevrolet, s katerim drvi po avtocesti 200 na uro.«

Če ob tem upoštevamo še njihov značilni zvočni perfekcionizem, ki so mu kot profesionalni studijski instrumentalisti – med najuspešnejšimi glasbeniki, ki so Dub Trio že najeli, so med drugimi Fugees, Mobb Deep, Common, Mos Def, Macy Gray, do zelo plodne ustvarjalne kemije med njimi pa je prišlo z Mikom Pattonom – na odru enako goreče zapriseženi kot v studiu, lahko dobimo približno sliko izkušnje, ki je tudi manj zahteven poslušalec po obisku njihovega koncerta zlahka ne pozabi.
Nova neponovljiva in nepozabna izkušnja se vam ponuja že 12. aprila 2014 v DubLab specialki kluba Channel Zero! Because dubbing is a must!
Press: »Sonic Youth duba!« Dub-O-Rama »Zlobna, težka, nadvse kul, plesna in ekstremno progresivna glasba.« Buffalo Rising »Kar težko je verjeti, da ta zvok ustvarjajo samo trije …« The Aquarian »… Zna se zgoditi, da se boste znašli v svetu čudovite bolečine.« XLR8R
dubtrio.com
, facebook, twitter, soundcloud
DubLab @ Facebook
Vstopnina: 12 eur