Klubski večeri

DubLab: Phat & Tight vol.4 – ponedeljek, 2.6. ob 22h

Special SHEE’s B-DAY BASH: Pulap Reggae Station, Dubble Sickz Squad
Zopet je čas za Phat & Tight Monday, tokrat že četrti po vrsti. Ponedeljkovi večeri, ki se z glasbeno-plesnim programom osredotočajo na jamajško, predvsem dancehall kulturo so, sedaj že preverjeno, zagotovilo za nepozabno zabavo. Za dobro selekcijo bodo tokrat poskrbeli Pulap Reggae Station, sound iz sosednje Hrvaške, plesni element, neločljiv od glasbenega po vzoru jamajških dancehall partyjev, pa bodo, kot vsakič doslej, pridodala dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.
Pulap Reggae Station se je začel kot projekt za radijsko oddajo na Radiu Pula leta 2010, cilj le-te pa je bila promocija reggae in dancehall kulture v regiji in tudi širše. V toku treh sezon se je Pulap Reggae Station dotaknil širnega sveta in mnogim polepšal takrat še nedeljske večere. Ekipo sestavljajo bivši člani King Shango Sounda: Shugaman, Brada Selecta in Zj Sinke ter Hot Steppa & Fyah Steppa na mikrofonu. Od prejšnjega leta so nastopali na lokalnih dogodkih kot je Fort Punta Christo Closing Party, Catch Me If You Can, Showcase ter Seasplash Platforma. Njihova oddaja je na sporedu sedaj v novem terminu vsako soboto od 20.00 na Radiu Maestral (www.radio-maestral.hr/ ali 95,4 FM).
/
Soundcloud
Dubble Sickz Squad je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Phat&Tight Vol. 1,2,3, Up The Volume #13, Bob Marley’s b-day, Ufoslavia), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
DubLab @ Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur