Koncerti

DubLab: BRO, ELECTRIC BOOGIE, REGGAENERATION SOUND (Slo) – ponedeljek, 14.5. ob 22h

BRO je na slovenski glasbeni sceni prisoten že več kot 10 let. Žanrski kameleon, izreden vokalist, aranžer in glasbenik je s ploščo Serious Reggae Deviations, ki je junija 2009 izšla z glasbeno revijo RSQ stopil v povsem nove čevlje in presenetil sceno s ploščo, ki onemogoča predalčkanje je pa na njej vseskozi čutiti močan okus po Karibih in reggae glasbi.
Smo tik pred izidom njegove druge samostojne plošče, ki je po dosedaj že slišanih 2 singlih, Lunanai in Runaway velik korak naprej ter veliko obeta. Obstajajo kar 4 različne koncertne verzije B R O-ja, tokrat pa bo priložnost slišati B R Orchestra-one man act, v katerem BRO krmari računalnik, kitaro, efekte, glasilko in še kaj. V tej Live izvedbi se sprehodimo od zanimivih Dub, DnB ter Dubstep predelav Brojevih komadov, do čisto klasičnega DJ pristopa in tudi do bolj intimnega vzdušja ob zgolj kitari in vokalu. Skratka – zanimiva, presenečenj polna in dinamična kombinacija.
Listen to BRO
+
Download BRO


Beno Soršak aka ELECTRIC BOOGIE – Sanjske pokrajine in ambientalni downbeat občutek so skupni elementi v glasbi, ki jo producira Beno Soršak.Rojen leta 1977 je odkril svojo ljubezen, do glasbe v mladosti. Ustvarjanje glasbe je bila njegova notranja potreba, od njegovih zgodnjih let. Študij glasbe je nadaljeval in izpopolnil na Jazz konzervatoriju v Celovcu, smer Jazz kitara. Po izidu njegove prve solo plošče v letu 2006 – “Electric Boogie – Universe in Multiverse” – in promociji po slovenski klubski sceni se avtor počasi pripravlja na izid svojega drugega albuma, katerega bo predstavljal na nastopih v letu 2013. Trenutno je osredotočen na produciranje albuma slovenske reggae skupine Siti Hlapci. Prav tako je viden na prvi slovenski dub kompilaciji FRAJ TON DUB, kjer je prispeval komad, ter naredil mastering kompilacije.V zadnjih letih tudi ogromno igra kot kitarist v različnih zasedbah kot, Bro and the Towel Stellaz, Siti Hlapci, Calling Africa in Djembabe, da jih naštejem samo nekaj. Deluje pa tudi kot DJ na področju Nu Jazz glasbe. Glasba, ki jo avtor producira ima svoje korenine v Blues, Funk, in Dub glasbi. Avtor pa dodatno kreativnost posveča nastopu na odru, kjer uporablja digitalne instrumente kot še en nov inštrument moderne dobe.
Reggaeneration Sound deluje približno dve leti. Pred tem pa sta selektorja šegavih ritmov poganjala plošče kot Dub Spencer in Mostly Harmless. Sound se nagiba bolj k roots, rocksteady in ska ritmom, za poslastico pa so tukaj še bolj grobi in debeli basi jungla in dnb -ja.Reggaeneration Sound se je ob rednem prirejanju eventov na Koroškem pojavil tudi na bolj znanih prizoriščih po Sloveniji (K4, Terazza, Mostovna, Pub 33, Rog…) in na nekaj festivalih, kot so Samoreggaestan, Jungle Flash, Mitnek fest…
Čas je za regeneracijo!
DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur
Runaway
Lunanai
Universe