Klubski večeri

DubLab: Bad Gal Forward & Dubble Sickz Squad – ponedeljek, 14.10. ob 22h

DubLab v sodelovanju z Bad Gal Forward in Dubble Sickz Squad predstavlja prvega v ediciji Fat & Tight ponedeljkovih večerov, ki se bodo z glasbeno-plesnim programom osredotočili na jamajško, predvsem dancehall kulturo. Za glasbeni del programa bo poskrbel kolektiv Bad Gal Forward, plesni element, neločljiv od glasbenega, po nazoru jamajških dancehall zabav pa bodo pridodale dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.
Dubble Sickz Squad je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference, Overjam International Reggae Festival), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
Bad Gal Forward Soundsystem je reggae /dancehall soundystem iz Slovenije delujoč od marca 2009. Tri dekleta, ki pravzaprav niti niso tako slaba kot ime soundsystema napoveduje, predstavljajo najboljšo in zelo raznoliko reggae selekcijo; od starejšega rootsa, reggae-ja z Deviških otokov, t. i. new rootsa, do ritmov z afriškega kontinenta in reggaetona, vse do njihove najljubše zvrsti- jamajškega dancehalla. Raznolikost njihove selekcije je vedno začinjena s pozitivnimi vibracijami in energijo, katera je pripomogla k temu, da so nastopale in sodelovale s številnimi domačimi in tujimi soundsystemi in selektorji. Naj omenimo le nekatera izmed imen: Puppa Robbie/Dubsystem SS, Countryman, DJ Verso, Baba K, Dubtafari SS, Total Destruction SS, Roots In Session, Roots daughters, MC El Condorsito (Chile), Bomba Samurai, Thai Stylee, Dragunfyah SS, Suedmassive SS, Rebel Elementz (Austria), MC Big Oz, King Shango SS, Roots Daughters (Croatia), Supa Sergent/Superstar HiFi, Shone AlCapone (Serbia). Njihovo selekcijo je bilo mogoče slišati tudi na različnih reggae festivalih kot so Rototom Sunsplash, South Park Festival, Overjam festival itd. Di Bad Gals dem seh dem ah move forward, neva backward, ah so mi seh!
Soundcloud
Mixcloud

DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur

http://www.youtube.com/watch?v=_zCoCa6b6cU