Koncerti

Dirty Skunks: VOMITORY, PROSTITUTE DISFIGUREMENT, S.O.R. – četrtek, 10.11. ob 20h

Novembra bomo kozlali v mrtvašnici. Kajti v Ljubljani se bodo 10. novembra ustavili švedski death metalci Vomitory, ki predstavljajo svoj najnovejši album Opus Mortis VIII.
Kljub temu da Vomitory obstajajo že 22 let, so še vedno eni izmed mlajših predstavnikov švedske death metal scene. Za razliko od marsikaterega drugega švedskega benda, Vomitory niso nikoli popolnoma sledili zvoku Dismember in Entombed, prav tako nikoli niso delali zvočnih odklonov tipa In Flames ali Soilwork. In nikoli niso razpadli.
Že od samega začetka kvartet igra precej tehničen, a še vedno nalezljiv in brutalen death metal, ki je z vsako ploščo še bolj definiran in agresivnejši, hkrati pa kaže na tako prilagajanje času kot odraslost v pristopu do live nastopov in pisanja komadov. Nekaj časa nazaj so celo posneli spot za pesem Regorge In The Morgue, kjer tipi dobesedno kozlajo za svojimi inštrumenti. Na srečo v živo tega ne počnejo, saj za dober nastop rabijo le to, kar že imajo – inštrumente in znanje, eksces pa puščajo drugim.
Ob njih bodo publiko brutalizirali nizozemski Prostitute Disfigurement, velecenjeni možje sodobne brutalne death metal scene in ameriški Solace Of Requiem.
Vstopnina: 20 eur z rezervacijo na www.dirtyskunks.org / 24 eur brez