Koncerti

Dirty Skunks: SPEEDWOLF (ZDA), HELLSWORD (Slo), TELEPORT (Slo) – torek, 24.9. ob 20h

Septemberski speed metal napad
Trgatev, vonj po jeseni, prijetno sonce, utapljanje v vinu in spominih na poletje. Vsakoletni september, čudovit kot najlepša lirska pesem izpod rok najbolj čutnega avtorja. A ne, če temu dodate tri peklenske metal bende. Septembra se bo namreč ljubljanski klub Channel Zero tresel pod težo napada zasedb Speedwolf, Hellsword in Teleport.
Speedwolf so umazani bratranci bendov iz časov viška slave smeri NWOBHM. In na veliko pijejo, nosijo leder jakne, imajo fru-fru čupice in snemajo porno filme in posnetke v svojem, higienskim standardom popolnoma neprimernem placu nekje v tujini. So Judas Priest s spolnimi boleznimi, s čiki prepojeni in prehlajeni Iron Maiden, metadonsko zdravljeni Black Sabbath in orgijastično potencirani Motörhead. Ter mnogo bolj zlobni kot Venom. Sinovi založbe Hells Headbangers jezdijo z demoni na albumu Ride With Death, ker je Smrt preveč prestrašena za tak žur. In razvratni so tudi. In zvenijo tako dobro, da bo Channel Zero prosil za nadaljevanje tega avdio posilstva.
Tu nekje so tudi domači trio, ki se je rodil nekje med Vičem in Peklom, Hellsword. Mike Manslaughter, Mark Massacre in Iron Fist so tipični fantje, katere nobena uglajena mati ne bi predstavila hčeram. Medte pa hčere masturbirajo z mislijo na njih, ko poslušajo demo Blasphemy Unchained ali prihajajoči EP. Hellsword so omiljena poslastica velikega Rogatca, ki medtem ko kuje načrte za armagedon, potrebuje spodbudo na glasbenem področju. In le-ta prihaja iz slovenske prestolnice.
Ob Hellsword pa se bo iz neke neznane vesoljske dimenzije, kjer tudi Predator in Alien hodita prijateljsko z roko v roke, materializiralo štiriglavo sci-fi thrash bitje, imenovano Teleport. In imenu primerno se bo Teleportiralo na oder, blagoslovljeno s strani astralnih prekletstev, kot sta Voivod in Vektor. Pričakujte hiter, kompleksen material, ki bo odpiral vrata v dimenzije, katere si še H. P. Lovecraft ne zamišlja v svojih najhujših nočnih morah.
24. september bo grd dan, ki bo v Channel Zero predstavljal grde ljudi. Za grde in bedne poslušalce in poslušalke. Kogar ne bo, je kristjan!
Vstopnina: 12 eur z rezervacijo na www.dirtyskunks.org / 15 eurov brez